Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών προχωρά η Αυστρία

Σε περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών προχωρά η Αυστρία

Με τη Γερμανία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν, η Αυστρία έχει ήδη συμφωνήσει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων από τις 15 Ιουνίου.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστρίας προτίθεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Τετάρτη μία περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, επισημαίνοντας ότι οι περιορισμοί εισόδου που θεσπίστηκαν προσωρινά τον Μάρτιο ήταν «σημαντικοί και σωστοί», όπως φαίνεται από την πολύ καλή εξέλιξη των αριθμών μόλυνσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά επιδημιολογικά στοιχεία, η κυβέρνηση μπορεί τώρα «να εξετάσει συγκεκριμένα την έγκαιρη απόσυρση των συνοριακών ελέγχων στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες», ανέφερε.

Πρόσθεσε συγχρόνως ότι «ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι απέχουμε πολύ από μια κανονική κατάσταση, οι καλοκαιρινές διακοπές του 2020 θα είναι διαφορετικές από τις τελευταίες, και αυτό μας λέει ήδη η κοινή λογική».

Χαλαρώνουν σταδιακά οι περιορισμοί εισόδου

Με τη Γερμανία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν, η Αυστρία έχει ήδη συμφωνήσει το πλήρες άνοιγμα των συνόρων από τις 15 Ιουνίου, ενώ από τα μέσα Ιουνίου αναμένεται επίσης να χαλαρώσουν οι περιορισμοί εισόδου στην Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, με τις οποίες η Βιέννη είχε συμφωνήσει κατ΄ αρχήν σε αυτό, ήδη την Δευτέρα, χωρίς όμως να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Η Σλοβενία, η οποία μέχρι τώρα περιμένει μάταια για θετικά μηνύματα από τη Βιέννη, μπορεί επίσης να ελπίζει σε ένα άνοιγμα των συνόρων.

«Η εξέλιξη με τη Σλοβενία ​​είναι πολύ θετική και πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο εδώ», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών. Ταυτόχρονα, ο ίδιος διευκρίνισε πως «είναι σαφές ότι προχωρούμε βασιζόμενοι στα γεγονότα και θέλουμε να διατηρήσουμε τους συνοριακούς ελέγχους όσο το δυνατόν συντομότερους, αλλά και για όσο το δυνατόν περισσότερο χρειάζεται».

Απέναντι στην Ιταλία, η οποία καταργεί τους περιορισμούς εισόδου ήδη την Τετάρτη, ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ εμφανίστηκε επιφυλακτικός, σημειώνοντας ότι, «όπως ανέφερε σαφώς την Πέμπτη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ιταλία και ειδικά στην περιοχή κρίσης της Λομβαρδίας και στις γύρω περιοχές κοντά στην Αυστρία».

Χωρίς τεστ

Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία είχαν ανακοινώσει μία χαλάρωση των συνοριακών τους περιορισμών, ήδη την Τρίτη, μία ημέρα μετά από την τηλεδιάσκεψη του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών με τους ομολόγους του των τριών αυτών χωρών.

Οι πολίτες των τριών χωρών που ταξιδεύουν σε μία από τις τρεις αυτές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιστρέφουν εντός 48 ωρών, από την περασμένη Τετάρτη δεν χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ για κορονοϊό και δεν θα πρέπει να περάσουν σε καθεστώς καραντίνας.

Πέραν αυτών, οι Σλοβάκοι πολίτες δεν χρειάζεται να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού τεστ για κορονοϊό όχι μόνον επιστρέφοντας από Τσεχία και Ουγγαρία, αλλά επίσης και από Αυστρία, Πολωνία, Κροατία, Σλοβενία, Ελβετία και Γερμανία, εφόσον βέβαια επιστρέφουν εντός 48 ωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024