Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καβούρι - Ηρώο ΛΟΚ : Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων παρουσία του ΥΕΘΑ

Καβούρι – Ηρώο ΛΟΚ : Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων παρουσία του ΥΕΘΑ

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων τελέστηκε σήμερα στο Ηρώο των ΛΟΚ, στο Καβούρι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων τελέστηκε σήμερα στο Ηρώο των ΛΟΚ, στο Καβούρι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

«Οι ένδοξοι καταδρομείς αγωνίστηκαν τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι τις αξίες, τα ιδανικά, τις παραδόσεις και κυρίως την ελευθερία της πατρίδας μας. Η θυσία τους αποτελεί μέχρι σήμερα φωτεινό παράδειγμα για τις γενιές των Ελλήνων Καταδρομέων, αλλά και για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η παρακαταθήκη τους αποτέλεσε τη μαγιά με την οποία ζυμώθηκαν οι σύγχρονες Ειδικές Δυνάμεις της Ελλάδας. Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή και υποκλινόμαστε στους Έλληνες Καταδρομείς που προσέθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ένδοξη και μακραίωνη ελληνική ιστορία.

Αποτελεί καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε για τα ιδανικά, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας, ώστε οι θυσίες τους να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Δηλώνοντας υπερήφανος αλλά και βέβαιος γι’ αυτό που είναι οι Έλληνες Καταδρομείς» επισήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Η ευθύνη που μας κληροδοτούν οι ήρωες πεσόντες ιερολοχίτες και καταδρομείς είναι βαριά. Ως επίγονοι, έχουμε την ιερή υποχρέωση να κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, όπως την κράτησαν εκείνοι. Άραγε, αν απαιτηθεί, θα μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοί τους, θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει. Ναι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, εάν και όποτε απαιτηθεί, θα τα καταφέρουμε. Διότι το υλικό και ο σπόρος από το οποίον ήταν φτιαγμένοι οι Έλληνες που τα κατάφερναν και νικούσαν στο παρελθόν, δεν έχει χαθεί, παραμένει αναλλοίωτος. Διότι τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά ηχούν διαρκώς στο μυαλό μας: Χρωστάμε σ’ όσους πέρασαν, θα’ ρθουνε, θα περάσουν, Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι κι οι νεκροί» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Η λαμπρή μας ηρωική παράδοση θα πρέπει να συνεχιστεί. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά, πορευόμαστε με ακαταγώνιστη βούληση, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας, έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει» προσέθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Λέγοντας δε ότι «οι Ειδικές Δυνάμεις ήταν και παραμένουν η ακονισμένη αιχμή του δόρατος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η αφρόκρεμα του Στρατεύματός μας», γνωστοποίησε ότι «εγκρίθηκε ήδη από το Συμβούλιο Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων η συγκρότηση διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, στη δύναμη κρούσης της οποίας θα ενταχθούν οι συνεχιστές της παράδοσης των μαχητών που τιμούμε σήμερα, οι πλέον επίλεκτοι και από τους τρεις κλάδους».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024