Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αποτελεί «σοβαρό πισωγύρισμα για την παγκόσμια υγεία», υποστήριξε σήμερα ο γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, σε ανάρτησή του στο Twitter

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αποτελεί «σοβαρό πισωγύρισμα για την παγκόσμια υγεία», υποστήριξε σήμερα ο γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον Οργανισμό, ο Σπαν τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει «να δεσμευτεί περισσότερο» μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου να διακόψει τις σχέσεις της χώρας του με τον ΠΟΥ, τον οποίον κατηγορεί ότι έχει γίνει μαριονέτα της Κίνας.

«Προκειμένου ο ΠΟΥ να έχει μέλλον, χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο Σπαν σε tweet του στα γερμανικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Εξάλλου, ο γερμανός υπουργός επισήμανε ότι η ενίσχυση του ρόλου της ΕΕ στον ΠΟΥ θα αποτελέσει μια από τις προτεραιότητες της χώρας του όταν αναλάβει, την 1η Ιουνίου, την εναλλασσόμενη προεδρία του μπλοκ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr