Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιορκίνης:  Τι αποκάλυψε για τα τεστ στους τουρίστες

Μαγιορκίνης: Τι αποκάλυψε για τα τεστ στους τουρίστες

Ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση με τους τουρίστες από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία

Την πρόταση του για τα τεστ που θα πραγματοποιούνται σε τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα τον Ιούλιο και οι οποίοι θα προέρχονται από χώρες εκτός λίστας που έχει καταρτίσει η χώρα, αποκάλυψε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κατά του κοροναϊού Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως  ανέφερε, υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί η «χωρητικότητα» των τεστ με ευρωπαϊκή οδηγία κιόλας, «δεν είναι μόνο δική μας οδηγία, εμείς την προτείνουμε πολύ καιρό με το λεγόμενο «δεξαμενοποιημένο testing», δηλαδή για 30 άτομα να τρέξει ένα τεστ που να συμπεριλαμβάνει και τα 30 άτομα και αυτό έχει αποδειχτεί ότι είναι ισοδύναμο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δίνοντας ένα παράδειγμα ο κ. Γκίγκας εξηγεί πως σε περίπτωση 150 τουριστών αν χρειαστεί θα πάρουν από όλους δείγμα και αντί να τρέξουν 150 τεστ αυτά μπαίνουν σε μικροδεξαμενές και ελέγχονται με 5 τεστ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «θα επαναξιολογήσουμε για τουρίστες από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία. Προς το παρόν η επιδημικότητα τους είναι υψηλή».

Ειδικότερα για την άφιξη τουριστών από Βρετανία ο ίδιος ανέφερε πως «δεν το βλέπουμε να γίνεται σύντομα»

Κριτήρια αξιολόγησης των 29 χωρών

Ο κ. Γκίκας εξήγησε πως η επιτροπή αξιολογεί τις χώρες ανάλογα με την επιδημικότητα τους. «Δίνει μια σύσταση στο υπουργείο τουρισμού, ποιες χώρες έχουν αυξημένη επιδημικότητα και ποιες χαμηλότερη. Αξιολογούμε καταρχάς την λίστα που έχει βγάλει η EASA, η ευρωπαική οργάνωση για την ασφάλεια των αεροδρομίων, η οποία αξιολογεί την ασφάλεια των διαφόρων αεροδρομίων. Άρα αρχικά αξιολογήσαμε αυτήν και ύστερα τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και είδαμε ότι ταιριάζουν αυτά τα δεδομένα. Έτσι, σε πρώτη φάση είπαμε ότι υιοθετούμε την λίστα της EΑSA, δηλαδή έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα και επαναξιολογείται και από εμάς και από την EASA».

Για τον συνωστισμό στα μπαρ ο ίδιος υπογράμμισε πως «αν η κοινωνία δεν θέλει να κάνει κάτι και δεν υπάρχει επιτήρηση δεν νομίζω πως μπορεί να βοηθηθεί η κατάσταση».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024