Στη Σύμη και τη Σίφνο βρέθηκε το MEGA, όπου όλα είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν τους τουρίστες

Στη Σύμη και τη Σίφνο βρέθηκε το MEGA, όπου όλα είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν τους τουρίστες. Ωστόσο, υπάρχει έντονο προβληματισμός τόσο για τον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος τα νησιά όσο και για την τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» όπου εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του νησιού, καθώς όπως είπε τα νησιά ζουν εξολοκλήρου από τον τουρισμό ο οποίος έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό φέτος. «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε το νησί ζωντανό», δήλωσε ο δήμαρχος και εξήγησε πως έχει κάνει αίτημα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού να μειωθεί το εισιτήριο στο 50%.

Και αυτό γιατί, η τιμή του είναι αποτρεπτική για τους Έλληνες, καθιστώντας την επίσκεψη στο νησί σπάνια και δύσκολη. «Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ακτοπλοϊκό ούτε υγειονομικό, αλλά ότι το εισιτήριο είναι πανάκριβο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη Σίφνο, όλα είναι πανέτοιμα για το φετινό καλοκαίρι. Καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας και είναι πλέον έτοιμοι να υποδεχθούν τους τουρίστες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr