Ένα νέο τοπίο για εργαζομένους, καταναλωτές, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων διαμορφώνεται από τη Δευτέρα καθώς ενεργοποιείται το πακέτο μέτρων με παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας, τη φορολογία εισοδήματος και τον ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Μετά το lockdown και την επιστροφή στη νέα κανονικότητα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται αντιμέτωποι με ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές τους.

Επίσης, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να σταθούν όρθιες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μετρούν απώλειες και «αποζημιώσεις», οι τουριστικές επιχειρήσεις αγωνιούν για την επόμενη μέρα και ο κλάδος των αερομεταφορών δοκιμάζει τις αντοχές του.

-Τι θα συναντήσουν από την 1η Ιουνίου οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που εμφανίζουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%

-Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές καθώς και όσους απασχολούνται στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού

-Πόσοι εκτιμάται ότι θα τεθούν σε καθεστώς ευέλικτης απασχόλησης, με το κράτος να επιδοτεί το 60% των απωλειών που θα έχουν οι μισθοί τους λόγω του μειωμένου ωραρίου

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Παρασκευή

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο