Προσφυγικό: Τι συμφωνήθηκε στη δεύτερη τηλεδιάσκεψη υπουργών κρατών – μελών πρώτης γραμμής
Η πρώτη αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσακου.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη τηλεδιάσκεψη σε υπουργικό επίπεδο των ευρωπαϊκών κρατών-μελών πρώτης γραμμής, Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας.
Η πρώτη αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη είχε πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσακου. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν επισης οι υπουργοί Εσωτερικών της Κύπρου, Νίκος Νουρής, της Ιταλίας, Λουσιάνα Λαμοργκέζε, της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε- Μαρλάσκα Γκόμεζ, και της Μάλτας, Μπάιρον Καμιλέρι.
Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε οι βασικές θέσεις των πέντε χωρών να παρουσιαστούν στους Ευρωπαίους εταίρους πριν το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου. Επίσης, να πραγματοποιηθεί Διάσκεψη με τη συμμετοχή και τρίτων χωρών, κατά κύριο λόγο αφρικανικών, με βασικό αντικείμενο την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Μεσόγειο.
Η επόμενη αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη ορίστηκε για την επόμενη εβδομαδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Νέα πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ – Δυο τραυματίες
- Ιράν: Οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ όταν αυτό καταστεί εφικτό, λέει ο Μπέσεντ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν για σχεδόν έναν μήνα τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου
- Ενταση στα Βαλκάνια: Η πολεμική αεροπορία της Σερβίας εξοπλίστηκε με κινέζικους υπερηχητικούς πυραύλους
- Ιράν: Ενσταση Ρωσίας – Κίνας στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη νομιμότητα των κυρώσεων
- Το Ιράν «δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ» – Την ένταση προκαλούν οι «αποσταθεροποιητικές ενέργειες των ΗΠΑ»



