Τουρκική πρόκληση: Προγραμματίζουν προσευχή στην πλατεία της Αγιάς Σοφιάς
Στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού έχουν εξαγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει την προσευχή της Παρασκευής ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Θεμάτων Αλί Ερμπάς, στις 29 Μαΐου
Στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού έχουν εξαγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει την προσευχή της Παρασκευής ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Θεμάτων Αλί Ερμπάς, στις 29 Μαΐου.
Στα τζαμιά θα επιστρέψουν οι Τούρκοι την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, που είναι η ημέρα της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης.
Ημέρα που επί κυβέρνησης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεξάγονται μεγάλες εκδηλώσεις στην Πόλη.Αυτή τη φορά επέλεξαν να τη γιορτάσουν με πολλούς συμβολισμούς.
Σήμερα (27/5) συνέντευξη με τον διευθυντή της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, ο Αλί Ερμπάς δήλωσε ότι είχε την ιδέα να γίνει σε μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης μια μεγάλη προσευχή, η προσευχή της Παρασκευής, όταν πιέστηκε πρότεινε την πλατεία Σουλταναχμέτ, η οποία βρίσκεται απέναντι από την Αγιά Σοφιά.
Μια βραδιά στο κέντρο της πόλης γεμάτη τραγούδια, ιστορίες και μουσικές που έχουν καθιερώσει την Μαρία Παπαγεωργίου ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και δημιουργούς της γενιάς της.