Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Δύο εμβόλια και ένα φάρμακο κατά της Covid-19 ανακοίνωσε πολυεθνική φαρμακευτική

Κοροναϊός: Δύο εμβόλια και ένα φάρμακο κατά της Covid-19 ανακοίνωσε πολυεθνική φαρμακευτική

Τόσο τα εμβόλια όσο και το φάρμακο είναι έτοιμα για δοκιμές σε ανθρώπους

Την αγορά των δικαιωμάτων νέου αντιικού φαρμάκου και δυο εμβολίων κατά του νέου κοροναϊού, τα οποία είναι έτοιμα για δοκιμές σε ανθρώπους ανακοίνωσε η αμερικανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Merck.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι το νέο αντιικό φάρμακο μπορεί να αποτελέσει την πρώτη αποτελεσματική θεραπεία κατά του SARS-CoV-2.

Παράλληλα, επισημαίνει τη συμφωνία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό IAVI για την έναρξη κλινικών δοκιμών ενός νέου πρωτοποριακού εμβολίου αλλά και την εξαγορά της αυστριακής εταιρείας Themis που έχει αναπτύξει ήδη εμβόλιο κατά του κοροναϊού και αρχίζει σύντομα της κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η μεγαλύτερη παραγωγός εμβολίων στον κόσμο σκοπεύει να επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα διαφορετικά εμβόλια και νέα φάρμακα.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μόνο για την εξαγορά της Themis θα επενδύσει πάνω από 200 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, η Merck αγόρασε τα δικαιώματα ανάπτυξης ενός υποσχόμενου αντιικού με την κωδική ονομασία “EIDD-2801” που ανακάλυψε το πανεπιστήμιο Έμορι αλλά αναπτύχθηκε από την Ridgeback Biotherapeutics.

Πρόκειται για ένα αντιικό φάρμακο που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα πρώτα στάδια της μετάδοσης του κοροναϊού και μπορεί να παραχθεί μαζικά ως χάπι.

Στα εργαστηριακά πειράματα και στις κλινικές δοκιμές φέρεται να είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και να είναι απολύτως ασφαλές στους ανθρώπους. Όμως, οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους δεν έχουν λάβει ακόμα έγκριση έναρξης από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024