Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Στην 22η θέση της λίστας με τους περισσότερους αγώνες στα Κύπελλα Ευρώπης

Ολυμπιακός : Στην 22η θέση της λίστας με τους περισσότερους αγώνες στα Κύπελλα Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος της σχετικής λίστας

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ και πολλά χρόνια ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που συμμετέχει ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και μάλιστα με πολλές επιτυχίες ειδικότερα τα τελευταία χρόνια.

Η UEFA λοιπόν παρουσίασε τη λίστα με τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που έχουν παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στις διοργανώσεις της, όταν ακόμα υπήρχαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το Κύπελλο Κυπελλούχων και φυσικά, πιο πρόσφατα, το Champions League και το Κύπελλο UEFA, που μετονομάστηκε σε Europa League.

Στη συγκεκριμένη ιστορική λίστα βλέπει κανείς τους κορυφαίους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ ανάμεσα σε αυτούς δεσπόζει και το όνομα του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα με τους πιο πολλούς αγώνες στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης, καθώς καταλαμβάνουν την 22η θέση.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα στη λίστα, ενώ είναι πάνω από σπουδαίους συλλόγους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Στην κορυφή βρίσκονται οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ενώ ακολουθούν η Μπάγερν και η Γιουβέντους, με την Μπενφίκα να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Ολυμπιακός έχει δώσει συνολικά στην ευρωπαϊκή του πορεία 298 αγώνες, εκ των οποίων οι 99 είναι την τελευταία δεκαετία.

Με λίγα λόγια από την ημέρα που ανέλαβε το σύλλογο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει δώσει το 1/3 των ευρωπαϊκών του αγώνων, ενώ στα πρώτα 32 χρόνια της ευρωπαϊκής του παρουσίας είχε δώσει 75 ματς και στα 18 χρόνια όπου πρόεδρος ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης 124.

Δείτε τη λίστα με τις 22 πρώτες ομάδες:

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024