Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Παπαχριστόπουλο στη Βουλή, όταν εκείνος αναφέρθηκε στον... λόγο που η Ελλάδα είχε λίγα κρούσματα κοροναϊού

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Παπαχριστόπουλο στη Βουλή, όταν εκείνος αναφέρθηκε στον… λόγο που η Ελλάδα είχε λίγα κρούσματα κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Παπαχριστόπουλος συμπέρανε ότι οι Έλληνες απέκτησαν ανοσία στον κοροναϊό… λόγω των Κινέζων που βρίσκονται στην χώρα μας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε πολύ λίγα κρούσματα.

Όπως τόνισε επί λέξει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «το ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό δεν το συζητάω (σ.σ. ότι δηλαδή είχαμε λίγα θύματα από την πανδημία σε σχέση με τις άλλες χώρες). Βέβαια εσείς (σ.σ. εννοεί τους βουλευτές της ΝΔ) το αποδίδετε στις ικανότητες της κυβέρνησης, δικαίωμά σας. Εμείς έχουμε μια άλλη άποψη γι’ αυτό. Πιστεύουμε ότι τρομοκρατημένος ο Έλληνας πολίτης απ’ αυτά που γινόντουσαν στην Ιταλία, στην Ισπανία, αργότερα στην Αμερική και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζεύτηκε. Δεν αμφισβητώ τις ικανότητες των λοιμωξιολόγων, ειλικρινά σας το λέω, με σεβασμό μίλησα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αλλά σε καμία περίπτωση δε κάναμε κάτι το πολύ ειδικό. Απόδειξη ότι πολλά τεστ εμείς δεν κάναμε, τώρα αρχίζουμε σιγά σιγά να κάνουμε το αυτονόητο».

Και συνεχίζει: «Επίσης υπάρχει η άποψη και συγχωρήστε τη μου, ότι στην Κίνα, το στέλεχος του ιού πιθανόν να ήταν πιο ασθενικό και πολλοί από εμάς ίσως να αποκτήσαμε ανοσία από τους Κινέζους που υπάρχουν στην Ελλάδα γι’ αυτό και είχαμε πολύ λίγα κρούσματα. Στην Κίνα όπως ξέρετε πεθάνανε γύρω στις 3.500. Εγώ λέω να κρύψανε κι άλλες 3.500, κι άλλες 3.500; Στο 1,5 δισεκατομμύριο (σ.σ. κατοίκων) είναι μικρό κομμάτι ενώ αντίθετα όσοι από τη Βόρεια Ελλάδα πήγαν στην Λομβαρδία είδατε τι έγινε κλπ. Επίσης χώρες όπως η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, η Αλβανία και πιο πάνω κάποιες χώρες, είχαν επίσης λίγα κρούσματα γιατί προφανώς δεν είναι χώρες διακίνησης τεράστιων… να μην σας πω ότι το αεροδρόμιο του Μιλάνου είναι σε κίνηση πολύ πιο μεγάλο από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Παρ’ όλα αυτά δεν υποτίμησε κανένας αυτή την επιτυχία. Εμείς τη χαρήκαμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι καλό για τους Έλληνες πολίτες».

Δείτε το στιγμιότυπο:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr