Για τη χθεσινή πρεμιέρα στην εστίαση, αλλά και για τα επόμενα βήματα στον εν λόγω κλάδο, μίλησε στο MEGA ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης

Για τη χθεσινή πρεμιέρα στην εστίαση, αλλά και για τα επόμενα βήματα στον εν λόγω κλάδο, μίλησε στο MEGA ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Εχθές είχαμε την 4η επανεκκίνηση. Το μεγαλύτερο κομμμάτι της οικονομίας που είχε κλείσει. Περιμένουμε όπως έγινε και στα προηγούμενα βήματα υπάρχει μια διαστακτικότητα. Τα καφέ κινήθηκαν ομαλά, όχι και η εστίαση.  Ήταν Δευτέρα, καθημερινή, ήταν η πρώτη ημέρα» είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Σιγά σιγά θα αρχίσει να χτίζεται η κίνηση, όπως και στο λιανεμπόριο, τις πρώτες μέρες διστακτικότητα, και στη συνέχεια κινήθηκε με καλύτερους ρυθμούς από τους αντίστοιχους περυσινούς ρυθμούς».

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι το πρόσημο είναι θετικό σε σχέση με πέρυσι. Καθώς κλείνει ο μήνας θα έχουμε τα πραγματικά στοιχεία στα χέρια μας για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα. Η εστίαση θα κινηθεί όσο πλησιάζουμε το Σαββατοκύριακο. Σιγά σιγά πιστεύουμε ότι θα κινηθεί. Θέλουμε όλοι να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Η Κυβέρνηση θέλει κανείς να μην χάσει τη δουλειά του», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το καθεστώς της αναστολής, και την ανασφάλεια των εργαζομένων, τόνισε: «Για το προσωπικό υπάρχει το πρόγραμμα «Συνεργασία», αλλά και το δικαίωμα να κρατηθούν κάποιοι από το προσωπικό σε αναστολή. Υπάρχουν τα εργαλεία, να δώσουμε λίγο χρόνο, 1-2 εβδομάδες να ξεκινήσει και όλα θα αρχίσουν να επανέρχονται»

Για το εσωτερικό των καταστημάτων εστίασης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι αυτό θα γίνει γνωστό σε περίπου δύο εβδομάδες:

«Στους εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να δώσουμε το χρόνο, για να καταγραφεί το αποτύπωμα της χθεσινής μέρας.

»Δύο εβδομάδες είναι ο χρόνος για να αποτυπωθεί τι συμβαίνει στο χώρο της δημόσιας υγείας, στη συνέχεια θα πρέπει να εγκρίνουν το επόμενο βήμα.

»Θα κριθεί από τον τρόπο που βλέπουν πως πάνε τα πράγματα. Το τραγικό θα ήταν να πατήσουμε φρένο, ο Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί» κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr