Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεραμέως: Νωρίτερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη - Τι είπε για το ολοήμερο

Κεραμέως: Νωρίτερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη – Τι είπε για το ολοήμερο

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημείωσε πως γίνεται  προσπάθεια να ξεκινήσουν νωρίτερα τα σχολεία όχι όμως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου

«Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως λίγες ημέρες πριν την επιστροφή των μαθητών των δημοτικών στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με όσα είπαν οι ειδικοί επιστήμονες, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να ανοίξουν τα σχολεία καθώς φαίνεται ότι ο ιός κολλάει λιγότερο.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει τα πάντα και τα παιδιά είναι καλύτερα να είναι στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα προστασίας παρά να είναι ανεξέλεγκτα έξω.

Ολοήμερα σχολεία

Αναφορικά με τα ολοήμερα σχολεία, επανέλαβε πως για την ώρα δεν θα ανοίξουν και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το εργασιακό καθεστώς των γονέων που είχαν τα παιδιά τους στο ολοήμερο ώστε να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου.

Έναρξη σχολείων τον Σεπτέμβρη

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημείωσε πως γίνεται  προσπάθεια να ξεκινήσουν νωρίτερα τα σχολεία όχι όμως πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Μακάρι να μην χρειαστεί κανένα μέτρο. Ακόμη δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα ανοίξουν τα σχολεία», δηλαδή αν θα χρειαστεί να πάμε πάλι στη λύση των τμημάτων με 15 μαθητές ή θα μπορούμε να έχουν επιστρέψει στην πλήρη κανονικότητα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024