Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλεξίματα στο ΥΠΕΞ

Μπλεξίματα στο ΥΠΕΞ

Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο της ολλανδικής κυβέρνησης, από όπου η Ελλάδα αντέγραψε το μοντέλο δράσης της Οικονομικής Διπλωματίας, για περαιτέρω παροχή συμβουλών και know how

Οι εντάσεις που προκαλεί στο εσωτερικό του υπουργείου Εξωτερικών το νομοσχέδιο για τον νέο οργανισμό του, δεν είναι τίποτα μπροστά στις φωτιές που απειλεί να ανάψει στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αρχή της ιστορίας βρίσκεται στην 8η Ιουλίου 2019, όταν ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Τότε γνωστοποιήθηκε ότι δημιουργείται θέση υφυπουργού Οικονομικής Διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών με επικεφαλής τον Κώστα Φραγκογιάννη. Από τότε μέχρι σήμερα εκκρεμεί η διευθέτηση σειράς αρμοδιοτήτων ώστε ο τομέας της Οικονομικής Διπλωματίας να κινηθεί ταχύτερα προκειμένου να επιτελέσει το έργο της.

Οι σχετικές αρμοδιότητες περιγράφονται στο Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό της κυβέρνησης, πλην όμως δεν έφυγαν ποτέ από τα χέρια του υπουργού, η υπογραφή του οποίου απαιτείται και για την πιο ασήμαντη απόφαση.

Το αποτέλεσμα είναι να καρκινοβατούν διάφορα ζητήματα, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή για σπριντ τους προσεχείς μήνες. Ο νέος οργανισμός του ΥΠΕΞ επέτεινε το πρόβλημα, καθώς οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Οικονομικής και Εμπορικής Διπλωματίας του υπουργείου Ανάπτυξης, που από πέρυσι τον Ιούλιο είχαν μεταφερθεί στο ΥΠΕΞ, φημολογείται ότι θέλουν να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις τους.

Στο μεταξύ, στις αρχές Ιουνίου αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο της ολλανδικής κυβέρνησης, από όπου η Ελλάδα αντέγραψε το μοντέλο δράσης της Οικονομικής Διπλωματίας, για περαιτέρω παροχή συμβουλών και know how.

Αν δεν αλλάξει κάτι, αντί για μια εμβληματική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, από τις ελάχιστες με συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα δουν το κουβάρι της επικάλυψης αρμοδιοτήτων. Οι πηγές μου επιμένουν ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης Νίκου Δένδια και Κώστα Φραγκογιάννη, αντιθέτως υπάρχει αλληλοεκτίμηση ανάμεσά τους – αλλού βρίσκονται τα «ζιζάνια». Οι λεπτομέρειες είναι γνωστές στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά το θέμα αναμένεται να λύσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και μέχρι τότε οι πάντες σιωπούν.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024