Μπλεξίματα στο ΥΠΕΞ
Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο της ολλανδικής κυβέρνησης, από όπου η Ελλάδα αντέγραψε το μοντέλο δράσης της Οικονομικής Διπλωματίας, για περαιτέρω παροχή συμβουλών και know how
Οι εντάσεις που προκαλεί στο εσωτερικό του υπουργείου Εξωτερικών το νομοσχέδιο για τον νέο οργανισμό του, δεν είναι τίποτα μπροστά στις φωτιές που απειλεί να ανάψει στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αρχή της ιστορίας βρίσκεται στην 8η Ιουλίου 2019, όταν ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Τότε γνωστοποιήθηκε ότι δημιουργείται θέση υφυπουργού Οικονομικής Διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών με επικεφαλής τον Κώστα Φραγκογιάννη. Από τότε μέχρι σήμερα εκκρεμεί η διευθέτηση σειράς αρμοδιοτήτων ώστε ο τομέας της Οικονομικής Διπλωματίας να κινηθεί ταχύτερα προκειμένου να επιτελέσει το έργο της.
Οι σχετικές αρμοδιότητες περιγράφονται στο Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό της κυβέρνησης, πλην όμως δεν έφυγαν ποτέ από τα χέρια του υπουργού, η υπογραφή του οποίου απαιτείται και για την πιο ασήμαντη απόφαση.
Το αποτέλεσμα είναι να καρκινοβατούν διάφορα ζητήματα, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή για σπριντ τους προσεχείς μήνες. Ο νέος οργανισμός του ΥΠΕΞ επέτεινε το πρόβλημα, καθώς οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Οικονομικής και Εμπορικής Διπλωματίας του υπουργείου Ανάπτυξης, που από πέρυσι τον Ιούλιο είχαν μεταφερθεί στο ΥΠΕΞ, φημολογείται ότι θέλουν να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις τους.
Στο μεταξύ, στις αρχές Ιουνίου αναμένεται στην Αθήνα κλιμάκιο της ολλανδικής κυβέρνησης, από όπου η Ελλάδα αντέγραψε το μοντέλο δράσης της Οικονομικής Διπλωματίας, για περαιτέρω παροχή συμβουλών και know how.
Αν δεν αλλάξει κάτι, αντί για μια εμβληματική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, από τις ελάχιστες με συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα δουν το κουβάρι της επικάλυψης αρμοδιοτήτων. Οι πηγές μου επιμένουν ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικής αντιπαράθεσης Νίκου Δένδια και Κώστα Φραγκογιάννη, αντιθέτως υπάρχει αλληλοεκτίμηση ανάμεσά τους – αλλού βρίσκονται τα «ζιζάνια». Οι λεπτομέρειες είναι γνωστές στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά το θέμα αναμένεται να λύσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και μέχρι τότε οι πάντες σιωπούν.
- Ενισχύεται η προσβασιμότητα σε παραλίες του Δήμου Κύθνου
- Επιτροπή Αναθεώρησης Συντάγματος: Στο επίκεντρο η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
- «Ο Μοντέρο είπε στη Βαλένθια τον λόγο που επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό» (pic)
- Metallica: Ο Κερκ Χάμετ ακυρώνει την Τέιλορ Σουίφτ, αποθεώνει τον Πυθαγόρα – «Η ποπ σήμερα είναι σκουπίδι»
- Έκτακτο επίδομα: Ποιοι δεν πληρώθηκαν και γιατί – Τι πρέπει να κάνουν
- Πετράλωνα: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 5 συλληφθέντες για την κατάρρευση της πολυκατοικίας
- «Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θέλει τον Οσμάν από τον Παναθηναϊκό»
- Σε εξέλιξη το πρόγραμμα απόσυρσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στον Δήμο Παπάγου–Χολαργού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-136x85.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442