Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δράκος Κάβου: Πώς αποφυλακίστηκε μέσα σε 5 χρόνια παρά τους 6 βιασμούς - Το ψυχολογικό προφίλ του

Δράκος Κάβου: Πώς αποφυλακίστηκε μέσα σε 5 χρόνια παρά τους 6 βιασμούς – Το ψυχολογικό προφίλ του

Ο Δράκος του Κάβου, είχε καταδικαστεί το 2012 σε κάθειρξη 53 ετών για έξι βιασμούς, ωστόσο κατάφερε να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας ο 47χρονος «Δράκος του Κάβου, μετά την επιχείρηση σύλληψής του στην περιοχή της Λευκίμμης και την πτώση του από γκρεμό ύψους  200 μέτρων.

Ο Δράκος του Κάβου, είχε καταδικαστεί το 2012 σε κάθειρξη 53 ετών για έξι βιασμούς, ωστόσο κατάφερε να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, εξήγησε, μιλώντας στον Σκάι, πως οι καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα θα πρέπει να υποβάλλονται σε υποχρεωτική ψυχοθεραπεία υπάρχει μια χρόνια ψυχική διαταραχή.

«Το μεγάλο ερώτημα. Αυτός ο άνθρωπος που βγήκε (από τη φυλακή) τι έχει αλλάξει; Δεν έχει αλλάξει τίποτα», είπε η κ. Κανδαράκη εξηγώντας πως η διαταραχές αυτές, σχετίζονται με την ίδια την προσωπικότητα με ψυχοπαθητικά στοιχεία, «δηλαδή πώς θα πονέσω τον άλλο χωρίς να σκεφτώ τις συνέπειες και πώς θα πάρω εγώ ηδονή».

Αυτό, πρόσθεσε η κ. Κανδαράκη, δεν περνάει απλά με το να περιοριστεί κάποιος μέσα σε μια φυλακή  και γι αυτό θέλει πάρα πολύ προσοχή πως χειριζόμαστε αυτές τις περιπτώσεις.

Εξήγησε επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν βιαστεί κουβαλούν αυτά τα τραύματα για όλη τους τη ζωή. Τις σημαδεύουν και τους καθορίζουν τη ζωή, τη σεξουαλικότητα, τις σχέσεις τους και όλους τους ρόλους τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024