Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στην Αίγυπτο - Νέα αυστηρότερα μέτρα

Κοροναϊός: Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στην Αίγυπτο – Νέα αυστηρότερα μέτρα

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση σκληραίνει για τις επόμενες έξι μέρες τα προληπτικά της μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού

Περισσότεροι άνθρωποι από κάθε άλλη μέρα πέθαναν από επιπλοκές του κοροναϊού κατά το τελευταίο 24ωρο στην Αίγυπτο, με τις αρχές να ανακοινώνουν 28 νέους θανάτους και τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τα 735 άτομα από την αρχή της πανδημίας.

Αυτό συμβαίνει ενώ από σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την εορτή Αΐντ Ελ Φιτρ στο τέλος του μήνα του Ραμαζανίου, με την αιγυπτιακή κυβέρνηση να σκληραίνει για τις επόμενες έξι μέρες τα προληπτικά της μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, κλείνοντας όλα τα εμπορικά κέντρα, τα καταστήματα, τις πλαζ, τα πάρκα, διατηρώντας κλειστά τα εστιατόρια, τις εκκλησίες και τα τεμένη και περιορίζοντας την κυκλοφορία κατά 4 ακόμη ώρες, επιτρέποντας την κίνηση μόνον από τις 6 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και αυτό μόνον εντός της ίδιας γεωγραφικής περιφέρειας.

Κατά το ίδιο 24ωρο, ιδιαίτερα υψηλός ήταν σχετικά με τις προηγούμενες ημέρες και ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν και τα οποία ανήλθαν σε μία μέρα σε 727 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, ανεβάζοντας το συνολικό τους αριθμό στις 16.513 περιπτώσεις.

Μπορεί μέχρι σήμερα να έχουν εξέλθει υγιείς από τα νοσοκομεία 4.628 ασθενείς και συνολικά 5.192 άτομα να παρουσιάζονται αρνητικά στην COVID-19, όμως φαίνεται ανησυχητικό το γεγονός ότι για να φτάσει η Αίγυπτος τα πρώτα 1.000 κρούσματα πέρασαν επτά ολόκληρες εβδομάδες και τώρα τα 1.000 κρούσματα τα φτάνει σε 1-2 μέρες μόνον.

Σύμφωνα μ’ αυτούς τους ρυθμούς, σε μία εβδομάδα τα κρούσματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν και τις 20.000, λένε ειδικοί.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024