Βρυξέλλες: Δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού
Κλίμα ασφάλειας φαίνεται να έχει καλλιεργηθεί στου Βορειοευρωπαίους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.
Κλίμα ασφάλειας φαίνεται να έχει καλλιεργηθεί στου Βορειοευρωπαίους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πότε και αν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, ειδικά στο Βέλγιο, δεδομένου ότι τα σύνορα είναι ακόμα κλειστά και η βελγική κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μην κλείσουν ακόμα διακοπές.
Χθες όμως η κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει τα σύνορα στα μέσα Ιουνίου. Συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η προοπτική για ταξίδια εκτός Βελγίου φαίνεται να είναι θετική από 15 Ιουνίου και μετά.
Ο στόχος των Βρυξελλών είναι να σώσουν ό, τι μπορούν φέτος. Η Κομισιόν το μόνο που έχει παρουσιάσει είναι γενικές συστάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού, όμως μόνο σε υγειονομικό επίπεδο.
Πάντως το μεγάλο ερώτημα παραμένει πώς θα στηριχθεί οικονομικά ο τομέας. Φαίνεται ότι θα έχει ρόλο ο τουρισμός μέσα στο πολυαναμενόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο λένε πολλοί ότι θα έχει κυρίως επιδοτήσεις και όχι δάνεια.
Πάντως σήμερα Ολλανδία, Δανία, Σουηδία και Αυστρία επανέλαβαν την αντίθεσή τους στις επιδοτήσεις και επέμειναν στα δάνεια.
- Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν με drones και πυραύλους το Κίεβο
- Συρία: Ερευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ, ζητά η Διεθνής Αμνηστία
- Σουδάν: Ελλειψη πολιτικής βούλησης για να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος, καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
- Ιράν: Απαγχονίστηκαν 2 άνδρες, ο ένας για «κατασκοπεία» υπέρ της Μοσάντ και ο άλλος γιατί «σκότωσε» αστυνομικό
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 2 ετών σε πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ για την παράνομη διακίνηση κεταμίνης
- Διαψεύδουν τα ΗΑΕ ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη χώρα, μεσούντος του πολέμου κατά του Ιράν


