Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία : Διαμαρτύρονται για την καραντίνα οι ακροδεξιοί

Ισπανία : Διαμαρτύρονται για την καραντίνα οι ακροδεξιοί

Χιλιάδες αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες «παρέλασαν» σήμερα στους δρόμους ισπανικών πόλεων, στο πλαίσιο της πανεθνικής κινητοποίησης που οργάνωσε το ακροδεξιό κόμμα Vox σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καραντίνα λόγω του κοροναϊού.

Χιλιάδες αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, που προκαλούσαν εκκωφαντικό θόρυβο με τις κόρνες τους, «παρέλασαν» σήμερα στους δρόμους της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και της Σεβίλλης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που οργάνωσε το ακροδεξιό κόμμα Vox σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καραντίνα.

Η Ισπανία, που επέβαλε μια από τις αυστηρότερες καραντίνες στην Ευρώπη στις 14 Μαρτίου, άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα. Ωστόσο η άρση αυτή δεν αφορούσε τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, τις δύο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας, όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την υγειονομική κρίση αλλά κυρίως επειδή επέβαλαν καραντίνα με αποτέλεσμα να πληγεί η οικονομία και η απασχόληση.

Ο ηγέτης του Vox Σαντιάγο Αμπάσκαλ, που ήταν επικεφαλής της διαδήλωσης στη Μαδρίτη, εκφώνησε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό EsRadio, ώστε να την ακούν όσοι βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι «άμεσα υπεύθυνη για τη χειρότερη διαχείριση της κρίσης σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Στη Μαδρίτη και την Καταλονία η χαλάρωση των μέτρων θα ξεκινήσει την Δευτέρα. Αργότερα σήμερα ο Σάντσεθ πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση που θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση.

Από Ιούλιο οι τουρίστες

Οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν και πάλι την Ισπανία από τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Η χώρα αίρει σταδιακά τα δρακόντεια μέτρα καραντίνας που είχαν επιβληθεί από τα μέσα Μαρτίου, όταν μεταξύ άλλων είχαν κλείσει και τα σύνορα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

«Σας ανακοινώνω ότι από τον Ιούλιο θα ξαναρχίσει η είσοδος ξένων τουριστών στην Ισπανία, με συνθήκες ασφαλείας», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024