Μιχαηλίδου: Tα μέτρα είναι έκτακτα, αναγκαία και προσωρινά
Στόχος είναι η διασφάλιση των θέσεων , η διασφάλιση των μισθών και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, τόνισε η κ. Μιχαηλίδου
Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για τις εξελίξεις στα εργασιακά, τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και τα ποσοστά ανεργίας που έχουν καταγραφεί για το μήνα Απρίλη.
Σύμφωνα με την υφυπουργό, η αύξηση της ανεργίας είναι ανησυχητική, ωστόσο καθώς η οικονομική δυσκολία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση να μετατραπούν οι μήνες που έρχονται σε μια γέφυρα «από την άμυνα για την υγεία στην επίθεση προς την πρόοδο».
Στόχος είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η διασφάλιση των μισθών και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Η κυρία Μιχαηλίδου μίλησε για το πρόγραμμα «Συνεργασία», το οποίο θα καλύψει μέχρι και το 60% της διαφοράς μεταξύ της αμοιβής προ κορωνοϊού και μετά, διασφαλίζοντας τον κατώτατο μισθό και παρατείνοντας όλα τα επιδόματα ανεργίας.
Επιβεβαίωσε πως η αγορά εργασίας και η οικονομία καλύπτονται μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ η επόμενη περίοδος θα βασιστεί στα επιδημιολογικά στοιχεία. «Είναι μια δυναμική κατάσταση στην οποία προσαρμοζόμαστε, βλέποντας και κάνοντας», δήλωσε η υφυπουργός.
Μίλησε για την εποχική απασχόληση και πώς αυτή θα αντιμετωπιστεί, αλλά και για τα προνοιακά επιδόματα, τα οποία θα πάρουν παράταση για όσο χρειαστεί.
Για τα σενάρια περί νομιμοποίησης των μέτρων στην περίοδο της καραντίνας, τόνισε πως «τα μέτρα είναι έκτακτα, αναγκαία και απολύτως προσωρινά».
«Σκοπός μας είναι να θωρακίσουμε την αγορά εργασίας για την περίοδο της πανδημίας, να συγκρατήσουμε το κύμα απολύσεων και να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα με πλήρη σεβασμό της εργατικής νομοθεσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε τέλος στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα οποία έχουν τριπλασιαστεί και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία αναμένονται άμεσα.
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας
- Χανιά: Ηλικιωμένος έβγαλε όπλο σε 27χρονο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: 89χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Tραυματίστηκε υπάλληλος στο πόδι
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442