Στην περιοχή του Αύλωνα στη Γέρα βγήκαν χτες τη νύχτα τελικά οι 16 νεοαφιχθέντες με βάρκα από τα απέναντι τουρκικά παράλια, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές, ενώ δεν ήταν γνωστή μέχρι νωρίς το πρωί η ενημέρωση του Λιμενικού.

Όπως αποκλειστικά έγραψε η ιστοσελίδα stonisi.gr, ακόμα 51 σήμερα τα ξημερώματα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας, αφού η βάρκα τους βούλιαξε και διεσώθησαν από το λιμενικό.

Οι 16 αποβιβάστηκαν στον Δήμο Μυτιλήνης και κανονικά θα περίμεναν οι Αρχές να μεταφερθούν στον χώρο που έχει διαμορφωθεί για καραντίνα νεοφιχθέντων κοντά στον Καρά- Τεπέ. Μάλιστα η εκεί ΜΚΟ που διαχειρίζεται τον χώρο τους ανέμενε.

Σήμερα το πρωί όμως σε σύσκεψη που έγινε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταξύ άλλων παρέστησαν ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας, κ. Μπαμπάκος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου και ο Λιμενάρχης, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα stonisi.gr, έδωσε εντολή οι 16 αντί να πάνε στην καραντίνα στον Καρά- Τεπέ να μεταφερθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Εκεί υπάρχουν χημικές τουαλέτες και σύμφωνα με πληροφορίες θα τους δοθούν γεύματα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Αλλά δεν είναι γνωστά ακόμα τα σχέδια του δημάρχου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο