Στην εκπομπή «MEGA Mag» φιλοξενήθηκαν η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου Νοσοκομείου και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, μιλώντας για το περιστατικό της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης στην Καλλιθέα.

«Την παρέλαβα το μεσημέρι της Πέμπτης, τη δεύτερη μέρα μετά το ατύχημα. Έχει χημικό έγκαυμα από το θειικό οξύ, βαθύ δυστυχώς. Σχεδόν όλο το πρόσωπο έχει υποστεί έγκαυμα, ο τράχηλος και τα άνω άκρα» ανέφερε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριασίου, Μαρία Καλόφωνου, συμπληρώνοντας πως «ευτυχώς δεν πέρασε οξύ από τη μύτη ή το στόμα».

Όπως εξήγησε η γιατρός, τα τραύματα της άτυχης 34χρονης είναι αρκετά σοβαρά. Το αριστερό της μάτι έχει καεί, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να περιμένουν οι γιατροί για το επίπεδο ανάρρωσης.

Η διαδικασία αποκατάστασης θα ξεκινήσει στη συνέχεια, ωστόσο τόνισε ότι το δέρμα είναι το μοναδικό όργανο που να μπορεί να αντικατασταθεί σε άλλο και να έχει αποτέλεσμα. «Όταν καταστραφεί σε βάθος, το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ το ίδιο» συμπλήρωσε.

Στον ψυχολογικό τομέα, η κ. Καλόφωνου ανέφερε ότι είναι αρκετά δύσκολο για μια νεαρή και όμορφη κοπέλα να περάσει αυτό που της συνέβη. «Πρέπει να την προετοιμάσουμε για τη συνέχεια, που θα είναι επίσης δύσκολη, με εικόνες που θα είναι αρκετά δύσκολες για την ίδια» πρόσθεσε.

Στο πλευρό της 34χρονης η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Από την πλευρά της η Κωνσταντίνα Κούνεβα εστίασε στο ψυχολογικό Γολγοθά που θα πρέπει να περάσει η άτυχη 34χρονη, σημειώνοντας τη βοήθεια που θα χρειαστεί για την αποκατάστασή της.

«Τότε έπρεπε να πληρώνει ο ασθενής για την αποκατάστασή του» ανέφερε η πρώην ευρωβουλευτής που έκανε 30 χειρουργεία συνολικά, με το κόστος τους να υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, η κ. Κούνεβα ανέφερε ότι έχει μιλήσει ήδη με τον πατέρα της 34χρονης για την υγεία της, προσθέτοντας ότι θέλει να συναντηθεί μαζί της και να βρίσκεται στο πλευρό της προκειμένου να της προσφέρει βοήθεια.

«Θα χρειαστεί να οργανωθούμε και να στηρίξουμε αυτή την οικογένεια» τόνισε.

Τέλος, η γιατρός του Θριασίου σημείωσε ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει ακόμα το συνολικό χρόνο νοσηλείας της 34χρονης, καθώς θα χρειαστεί κάποια σειρά επεμβάσεων.