
Ζούκερμπεργκ και Μπέζος αύξησαν τις περιουσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι που έγιναν πλουσιότεροι κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να πλουτίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, που έχει εξαλείψει δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα δύο κέντρων μελετών.
Το διάστημα μεταξύ 18ης Μαρτίου και 19ης Μαΐου, οι 600 Αμερικανοί μεγιστάνες είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 434 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι μια αύξηση ύψους 15% σε διάστημα δύο μηνών, βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε χθες το περιοδικό Forbes.
Τα μέτρα απομόνωσης του πληθυσμού, το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των διαδικτυακών αγορών και την ανάγκη οι πολίτες να παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στο να εκτοξευθεί στο χρηματιστήριο η αξία των μετοχών της Amazon, του Facebook και γενικότερα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
Το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος (Amazon) αυξήθηκε κατά 30% και πλέον και εκείνη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδιοκτήτη του Facebook, άνω του 46%, σύμφωνα με τις εκθέσεις των Americans for Tax Fairness και Institute for Policy Studies Program for Inequality, στις οποίες βασίστηκε το Forbes.
Από την 16η Μαρτίου, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή των πρώτων μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ, η αξία του τίτλου του Facebook ενισχύθηκε κατά σχεδόν 60%, εκείνου της Amazon κατά 45%, εκείνου του Netflix κατά 46%, εκείνου της Apple κατά 31%.
Και όλο αυτό δεν δείχνει να σταματάει, καθώς οι τίτλοι Amazon και Facebook ανήλθαν αυτήν την εβδομάδα σε ιστορικό υψηλό.
Αντιθέτως, οι δισεκατομμυριούχοι των κλάδων των ταξιδιών, των ξενοδοχείων ή του λιανικού εμπορίου είδαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν την ίδια περίοδο, καθώς οι τομείς αυτοί έχουν άμεσα πληγεί από τα δραστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα πλεονεκτήματα μίας ασύρματης σκούπας νέας γενιάς που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή φροντίδα του χώρου μας
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: «Φοβάμαι για τη ζωή μου» – Ο εμμονικός stalker, τα ασφαλιστικά μέτρα και ο τρόμος
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (4/6): Δράση με Σουηδία – Ελλάδα και φιλικά ματς ενόψει Μουντιάλ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απαντά για τα σημάδια στο πρόσωπο του
- Κάποιος να θυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ιστορία του Νίξον






