ΣΕΤΕ : Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για τον τουρισμό
«Οι σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, κινούνται στην σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Ο πρόεδρος του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με τις ανακοινώσεις που έγιναν την Τρίτη από την κυβέρνηση για την οικονομία και τον τουρισμό.
Νωρίτερα σήμερα, μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ανέλυσαν όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, όσο η Ελλάδα προσπαθεί να ξεφύγει από την πανδημία του κοροναϊού.
Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Ρέτσο τόνισε πως τα μέτρα «κινούνται στην σωστή κατεύθυνση», ενώ «υπάρχουν ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων».
Η δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου
Οι σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, κινούνται στην σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020.
Υπάρχουν ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων και πρωτοβουλιών, τόσο στα εργασιακά ζητήματα, όσο και στα ζητήματα της φορολογίας, που αφορούν την επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου και στον θαλάσσιο τουρισμό.
Στους αμέσως επόμενους μήνες, σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και ακαριαία αντιμετώπιση όλων των αστάθμητων παραγόντων που θα προκύπτουν.
Ο ΣΕΤΕ, από την αρχή της κρίσης, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, διεκδικώντας με ρεαλισμό και αξιοπιστία την άμεση στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε και στο επόμενο διάστημα, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης.
Ο τουρισμός, ιδίως μετά το ολικό άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουλίου 2020, καλείται και αυτή τη φορά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάκαμψη της Ελλάδας.
Να αποδείξει την αξία και τη δύναμή του για την οικονομία και την κοινωνία.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/retsos-sete-sosti-kateythynsi-metra-kybernisis
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ενώπιον πιθανής κοινοβουλευτικής έρευνας για την υπόθεση Μάντελσον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442