Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γώγος: Οι πρώτες μέρες στο νοσοκομείο του Ρίο ήταν τρομακτικές

Γώγος: Οι πρώτες μέρες στο νοσοκομείο του Ρίο ήταν τρομακτικές

Tα όσα έζησε τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα περιέγραψε ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος

Tα όσα έζησε τις πρώτες μέρες της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα περιέγραψε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Οι πρώτες ημέρες ήταν τρομακτικές. Ήρθαν 30 κρούσματα βαριά. Όταν ελήφθησαν τα μέτρα στο μυαλό μας ήταν τα κακά σενάρια. Ευτυχώς επικράτησε το καλό σενάριο» ανέφερε ο κ. Γώγος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Στην αρχή υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Εμείς είχαμε την αρχική αυτή τρομακτική έκρηξη που υπήρξε αλλά γρήγορα με την ιχνηλάτηση που έγινε υπήρξε η περιχαράκωση των ασθενών. Μας έδωσε την ελπίδα ότι το πράγμα θα μαζευτεί γιατί στην αρχή υπήρχε κίνδυνος να απλωθεί σε Αμαλιάδα, Ζάκυνθο και αλλού» συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο δεύτερο κύμα κοροναϊού που ίσως έρθει τον Σεπτέμβριο χαρακτηρίζοντας πιθανό το σενάριο.

«Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα οι λίγες μεταλλάξεις δείχνουν ότι γίνεται λιγότερο ισχυρός ο ιός αλλά είμαστε επιφυλακτικοί γιατί έχουν περάσει μόνο 3 μήνες. Δεν ξέρουμε αν θα είναι σαν τη γρίπη, σαν τον MERS ή κάτι άλλο». Ο κ. Γώγος εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι «είμαστε κοντά» στο εμβόλιο «μέχρι το τέλος του χρόνου» ενώ για την ζέστη είπε ότι «δεν ξέρουμε αν καταστρέφει τον ιό αλλά σίγουρα βοηθάει».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024