Είχε ενδιαφέρον η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού σε σχολείο, με το άνοιγμά του μετά τη δίμηνη διακοπή λόγω κοροναϊού.

Πήγε σχολείο, στο 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι, μπήκε στις τάξεις, βρέθηκε δίπλα στους μαθητές και στις μαθήτριες που επέστρεψαν στα θρανία τους, μίλησε μαζί τους και τους… βαθμολόγησε με άριστα: «Περάσατε όλοι με άριστα τις εξετάσεις υπευθυνότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοί», είπε στον Αλέξανδρο Μόνιο, διευθυντή του σχολείου και στο διδακτικό προσωπικό που βρέθηκε στον χώρο του σχολείου κατά την άφιξή του. Αλλά δεν έμεινε εκεί…

Τους είπε ότι από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν το γεγονός πως η ακαδημαϊκή κοινότητα εναρμονίστηκε πλήρως με την τεχνολογία, έτσι η τηλεκπαίδευση αγκαλιάστηκε απ΄όλους για να προσφερθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στα παιδιά.

Μπήκε στις τάξεις, σε μία μάλιστα αίθουσα γινόταν μάθημα στα γερμανικά. Μίλησε για λίγο με τη δασκάλα στα γερμανικά, συνομίλησε με μια αλλοδαπή μαθήτρια η οποία ομιλεί τέσσερις γλώσσες, τη στιγμή, όπως μου είπε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στο συγκεκριμένο σχολείο το 50% των μαθητών του και των μαθητριών του είναι αλλοδαποί.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι επιμένει στην κανονικότητα της κοινωνικής ζωής του σχολείου και πρόσθεσε πως τα παιδιά είναι πάντα καλύτερα και ισορροπημένα όταν έχουν πρόγραμμα και αυτό ακολουθείται μέσα από την κανονικότητα του σχολείου.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο