Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Vodafone Giga Network: Κορυφαία ποιότητα κλήσεων για το 4G δίκτυο κινητής

Vodafone Giga Network: Κορυφαία ποιότητα κλήσεων για το 4G δίκτυο κινητής

Διεθνώς γνωστή εταιρεία συγκριτικής αξιολόγησης δικτύων κινητής πιστοποιεί τις υψηλές επιδόσεις και τη διαρκή βελτίωση του δικτύου της Vodafone

Η αξία των φωνητικών κλήσεων μπορεί να μας έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, στην πραγματικότητα όμως αποδεικνυόταν ανέκαθεν από ένα απλό γεγονός: Όταν μια επικοινωνία πρέπει να πραγματοποιηθεί επειγόντως, όλοι μας σπεύδουμε να πληκτρολογήσουμε τον αντίστοιχο αριθμό στο κινητό μας. Για αυτό και η ανάγκη για υψηλή ποιότητα των κλήσεών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση εταιρείας αξιολόγησης δικτύων κινητής τηλεφωνίας, η Vodafone, αξιοποιώντας στο έπακρο την υπερσύγχρονη τεχνολογία που έχει στη διάθεσή της, καταφέρνει να μας προσφέρει άριστες φωνητικές υπηρεσίες, σημειώνοντας μάλιστα διαρκή βελτίωση.

Κορυφαίες υπηρεσίες φωνής χωρίς αναμονή

Σύμφωνα με την έκθεση της umlaut, το Vodafone Giga Network προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες φωνής και ποιότητα κλήσεων στην ελληνική επικράτεια, αλλά και υψηλούς ρυθμούς βελτίωσης. Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις μετρήσεις για την περσινή χρονιά, η ποσοστιαία βελτίωση του δείκτη ποιότητας φωνής για το δίκτυο της Vodafone άγγιξε το 20%.

Η επιμονή της Vodafone στη διαρκή εξέλιξη γίνεται ξεκάθαρη και όταν εξετάζουμε άλλο ένα εντυπωσιακό πλεονέκτημα του δικτύου της, όπως προκύπτει από την ίδια έκθεση της umlaut. Βάσει των στοιχείων, ο χρόνος αποκατάστασης κλήσης της εταιρείας έχει σημειώσει αισθητή μείωση, η οποία ξεπερνά το 50% σε σχέση με τις μετρήσεις του 2019. Ο «χρόνος αποκατάστασης φωνής» αναφέρεται στον ακριβή χρόνο σε δευτερόλεπτα που απαιτείται από τη στιγμή που θα πατήσουμε το κουμπί της κλήσης μέχρι να ξεκινήσει η συνομιλία μας, ο οποίος στην περίπτωση της Vodafone είναι τάχιστος, σύμφωνα πάντα με την μελέτη της umlaut.

Αξεπέραστη αξιοπιστία

Άλλο ένα σημείο που ανέδειξε η έκθεση Mobile Benchmark Greece για το 2020, ήταν η αξεπέραστη αξιοπιστία υπηρεσιών φωνής του δικτύου της Vodafone, η οποία ειδικά στις αστικές περιοχές ξεπέρασε το 99%. Οι επιδόσεις φωνής του δικτύου της εταιρείας ήταν, όμως, εξαιρετικά υψηλές και στην ελληνική επικράτεια, με τις μετρήσεις να μην αφορούν μόνο τα μητροπολιτικά κέντρα, αλλά και μεγάλα τμήματα της επικράτειας, καθώς επίσης και οδικές αρτηρίες που συνδέουν τις ελληνικές πόλεις.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το μυστικό για τις άριστες επιδόσεις της υπηρεσίας φωνής της Vodafone, κρύβεται στην κωδική ονομασία «VoLTE» (Voice over LTE). Μέσα από αυτή, το δίκτυο 4G της Vodafone αξιοποιείται για τη μεταφορά φωνής, προσφέροντας κορυφαία ποιότητα κλήσεων, χωρίς να μας αναγκάζει να καταναλώσουμε τα data του πακέτου μας.

Η μελέτη

Οι μετρήσεις ποιότητας πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας από τις 7 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2020 από την umlaut, μια διεθνώς γνωστή εταιρεία συγκριτικής αξιολόγησης δικτύων κινητής. Οι εκτεταμένες και εξαντλητικές μετρήσεις της umlaut διενεργούνται σε όλη τη χώρα: από τις μητροπολιτικές περιοχές και τις μικρότερες πόλεις, έως τις εθνικές οδούς και τις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Συνολικά, τα στελέχη της umlaut κάλυψαν 7.342 χιλιόμετρα, πραγματοποιώντας 18.652 διαφορετικές μετρήσεις σε περιοχές που καλύπτουν τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Ο ορισμός των διαδρομών και των σημείων που γίνονται οι μετρήσεις γίνεται με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια, ενώ η μεθοδολογία των μετρήσεων, ο τρόπος βαθμολόγησης, όπως και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται ανοικτά στην ιστοσελίδα της umlaut.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη, δικαιώνουν τις διαρκείς προσπάθειες του Vodafone Giga Network για εκσυγχρονισμό, με τελικό στόχο τη μετατροπή όλης της επικοινωνίας μας σε Giga.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του Mobile Benchmark Greece 2020 εδώ.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024