
ΕΛΣΤΑΤ: Ποιοι κλάδοι άντεξαν στον… κοροναϊό
Τι αποκαλύπτει έρευνα
Από τις 205.984 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, οι επιχειρήσεις των κλάδων της Εκπαίδευσης και των Δραστηριοτήτων Οργανώσεων παρουσίασαν αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 0,6% και 3,1% αντίστοιχα μεταξύ πρώτου τριμήνου 2020 και πρώτου τριμήνου 2019, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Όπως αναφέρει, οι επιχειρήσεις του κλάδου Δημιουργικές δραστηριότητες, τέχνες και διασκέδαση παρουσίασαν τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 3,5% μεταξύ πρώτου τριμήνου 2020 και πρώτου τριμήνου 2019, ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου Καταλύματα κατέγραψαν αντίστοιχα τη μεγαλύτερη μείωση, 19,1%.
Για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών στοιχείων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κλάδος Δημιουργικές δραστηριότητες, τέχνες και διασκέδαση παρουσίασε τη μικρότερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 11,6% μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2019, ενώ ο κλάδος που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, 67,3% μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2019 είναι οι Διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις.
- Μουντιάλ 2026: Χωρίς το Ιράν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της FIFA
- Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αττική
- Πυροσβέστες διέσωσαν ηλικιωμένη και τέσσερα σκυλιά σε φωτιά στην Καλλιθέα
- Πιερρακάκης: Ζητεί από το ΝΣΚ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα θύματα σε Τέμπη, Μάτι και Μάνδρα
- Η FIFA θέλει υποχρεωτικό U21 στην ενδεκάδα: επανάσταση ή παρέμβαση στο ποδόσφαιρο;
- Sumud Flotilla: Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των ισραηλινών σε σκάφη του στόλου για τη Γάζα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κρήτης




