Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάλι έχασε ο ΠΑΟΚ: Το CAS αποφάσισε συνεκδίκαση

Πάλι έχασε ο ΠΑΟΚ: Το CAS αποφάσισε συνεκδίκαση

Το διεθνές δικαστήριο ανακοίνωσε πως οι προσφυγές Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ κατά της Επιστροπής Εφέσεων της ΕΠΟ θα εκδικαστούν μαζί.

Καθόλου παράξενο. Αντίθετα είναι μιας πρώτης τάξεως επιβεβαίωση της ίδιας της λογικής και κατ΄ επέκταση των προθέσεων του CAS απέναντι στο «ελληνικό ζήτημα» που βρίσκεται στα χέρια του.

Στις δύο προσφυγές, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ σε βάρος της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας. Το -7 που επιβλήθηκε ως ποινή στον Δικέφαλο του Βορρά και στην Ξάνθη.

Πριν από λίγο το CAS έκανε γνωστό ότι οι δύο υποθέσεις ουσιαστικά «ενοποιούνται». Ότι θα γίνει μια δίκη και για τις δύο. Όπως ήταν αυτονόητο από τη στιγμή που τα αιτήματα των δύο ΠΑΕ είναι απολύτως αντικρουόμενα.

Ο ΠΑΟΚ στην προσφυγή του υποστηρίζει πως η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν έπρεπε να τον δικάσει, καθώς δεν προβλέπεται ποινή στον Πειθαρχικό Κώδικα της Ομοσπονδίας για υποθέσεις πολυιδιοκτησίας.

Ο Ολυμπιακός στη δική του προσφυγή λέει πως η Επιτροπή Εφέσεων προφανώς δίκασε σωστά, αλλά όχι με τις ποινές που προβλέπονταν από τον Αθλητικό Νόμο όταν διαπιστώθηκε η παράβαση.

Διότι ως γνωστόν όταν η ΕΕΑ εξέδωσε το πόρισμα της, ο αθλητικός νόμος έλεγε πως «βαρείες παραβάσεις» τιμωρούνται αυτομάτως με υποβιβασμό. Άλλαξε το… ποιονολόγιο από την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας. Και άλλαξε «φωτογραφικά» με χαρακτήρα αναδρομικό. Η ποινή έγινε αφαίρεση 5-10 βαθμών.

Μπορεί να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ. Μπορεί να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός. Μπορεί να ηττηθούν και οι δύο, και το CAS να θεωρήσει πως η Επιτροπή Εφέσεων έπραξε σωστά. Να έχουν και οι δύο δίκιο όμως αποκλείεται. Για αυτό και είναι απολύτως λογικό η υπόθεση να γίνει «μια».

Το CAS λοιπόν είχε ζητήσει από τις δύο ομάδες, από την ΕΠΟ, αλλά και από την Ξάνθη να αποφασίσουν αν θέλουν συνεκδίκαση. Και εκεί μάλλον κατάλαβε που… έχει μπλέξει.

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε.

Η ΕΠΟ έριξε το μπαλάκι στις ομάδες λέγοντας «ας διαλέξουν εκείνες» λες δεν έχει σκοπό να υπερασπιστεί την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων ενιαία.

Η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ αρνήθηκαν. Οι Ακρίτες άμεσα. Ο ΠΑΟΚ έπειτα από προθεσμία 48 ωρών που ζήτησε για να αποφασίσει.

«Ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει. Στο CAS δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Αυτό θα υποστηρίξουμε. Εφόσον απαντήσει η ΕΠΟ, θα πρέπει να οριστεί η δικάσιμος μετά από ένα με ενάμιση μήνα και έπειτα να βγει η απόφαση. Πιστεύω ότι μέχρι τέλη Ιουλίου θα έχει βγει η απόφαση» ανακοίνωσε στα… ερτζιανά ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο έμπειρος νομικός που βεβαίως γνώριζε πως η τελική απόφαση δεν ανήκει ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στον ΠΑΟΚ. Ότι από τη στιγμή που υπήρχε διαφωνία θα αποφάσιζε ο πρόεδρος του CAS. Έτσι και έγινε λοιπόν.

Το διεθνές δικαστήριο σήμερα ήταν λιτό και κατανοητό. Συνεκδίκαση. Και ο Ολυμπιακός, και ο ΠΑΟΚ και η ΕΠΟ στην ίδια αίθουσα απέναντι στους ίδιους διαιτητές. Για την ίδια υπόθεση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ακόμη δικαίωση των Ερυθρόλευκων. Και βεβαίως για μια ακόμη «άστοχη πρόβλεψη» από πλευράς του νομικού επιτελείου του Δικεφάλου.

Ημερομηνία εκδίκασης δεν υπάρχει ακόμη. Οι εμπλεκόμενες ομάδες προσκομίζουν ακόμη τα απαραίτητα έγγραφα. Λογικά μετά τα μέσα Ιούλη θα πρέπει να περιμένουμε κάτι παραπάνω. Η υπόθεση όμως φαίνεται πως ήδη πήρε τον δρόμο της όπως θα έπρεπε. Ενιαία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024