Κοροναϊός : Η αρχική έγκριση για την κυκλοφορία της ρεμδεσιβίρης μπορεί να δοθεί τις επόμενες ημέρες
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Γκουίντο Ράσι, δήλωσε σήμερα ότι η αρχική έγκριση για τη ρεμδεσιβίρη της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Gilead αναφορικά με τη θεραπεία της Covid-19 μπορεί να δοθεί τις επόμενες ημέρες
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Γκουίντο Ράσι, δήλωσε σήμερα ότι η αρχική έγκριση για τη ρεμδεσιβίρη της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Gilead αναφορικά με τη θεραπεία της Covid-19 μπορεί να δοθεί τις επόμενες ημέρες.
Ο EMA έχει ήδη συστήσει να χορηγείται το εν λόγω φάρμακο σε ασθενείς ακόμη και πριν αυτό λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.
«Ίσως μια υπό όρους έγκριση για την κυκλοφορία στην αγορά μπορεί να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο Ράσι, σε ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών.
Εκτός από τη ρεμδεσιβίρη, ο Ράσι δήλωσε ότι άλλες θεραπείες για την Covid-19, πιθανώς σύντομα διαθέσιμες, είναι αυτές που βασίζονται σε μονοκλωνικά αντισώματα, που μπορούν να «εξουδετερώσουν» το νέο κοροναϊό (SARS-CoV-2), που έχει προκαλέσει τη φονική πανδημία.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- «Μια φορά, πριν πεθάνω» – Δραματική έκκληση στη «Μέδουσα» Μέγκαν Μαρκλ από τον ακρωτηριασμένο πατέρα της – «Δεν επικοινώνησε»
- Λαμπαδηδρόμος στην Αθήνα o γιατρός που ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο και είναι μέτοχος των Lakers
- Μερική απασχόληση: Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη – Τι ισχύει για την Ελλάδα
- Πάνος Ρούτσι: Πώς έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση
- Κικίλιας: «Να ξυπνήσει η Ευρώπη, να ξανασχεδιαστούν πολιτικές» για τον πρωτογενή τομέα
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» με Ελ Κααμπί στο αεροδρόμιο – Υπέγραψε memorabilia από τον τελικό του Conference League (vids)

