Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος στο MEGA: Η ελληνική κοινωνία πειθαρχεί στα μέτρα

Θεοδωρικάκος στο MEGA: Η ελληνική κοινωνία πειθαρχεί στα μέτρα

«Η ελληνική κοινωνία απέκτησε σοβαρό επίπεδο ωριμότητας. Να βοηθήσουμε όλοι με τη στάση και τη συμπεριφορά μας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δίνοντας εύσημα στους πολίτες για την υπεύθυνη στάση τους κατά τη διάρκεια της άρσης των μέτρων και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «LIVE NEWS».

Συνωστισμός έχει παρατηρηθεί στα λεωφορεία με τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες για αραιά δρομολόγια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για την έως τώρα διαχείριση της επιστροφής στην κανονικότητα χαρακτήρισε θετική την εικόνα στον δημόσιο τομέα καθώς έχει ήδη επιστρέψει το 70% των υπαλλήλων στην εργασία τους.

«Η ελληνική κοινωνία πειθαρχεί στα μέτρα έως σήμερα. Έχει επιστρέψει το 70% του δημοσίου και εργάζεται κανονικά. Συνεχίζουν να υφίστανται οι άδειες ειδικού σκοπού. Οι ευπαθείς ομάδες που είναι εργαζόμενοι του δημοσίου θα παραμείνουν για ένα ακόμα μήνα στα σπίτια τους».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι κινούνται με τα ΜΜΜ ανέφερε: «Γνωρίζω πως έχουν ενισχυθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων και οι πολίτες φορούν μάσκα, κινούνται με υπευθυνότητα.

Ας μην βιαζόμαστε να δούμε αρνητικά τα πράγματα. Η εικόνα είναι θετική, υπάρχει πειθαρχεία των πολιτών»

«Τα σχολεία λειτουργούν έχοντας πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Τα παιδιά στέκονται με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε μια μεγάλη επιτυχία στον υγειονομικό τομέα. Που οφείλεται στα έγκυρα μέτρα της κυβέρνησης και στην συλλογική υπευθυνότητα των πολιτών»

Ενόψει της επαναλειτουργίας της εστίασης, ο υπουργός εσωτερικών αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να σταθεί αρωγός στους καταστηματάρχες.

«Η θετική εικόνα σε παραλίες υπάρχει, λόγω της απόλυτης υποστήριξης υλικοτεχνικής υποδομής στους δήμους ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Δώσαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, 75 εκατ. ευρώ στους Δήμους,  για να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες και να τους διευκολύνουμε να πάρουν και μια σειρά μέτρων για τους καταστηματάρχες της εστίασης.

Η λογική μας είναι ότι η αυτοδιοίκηση θα αποφασίσει, δεν μπορούμε με μια γενική οδηγία να καλύψουμε όλη τη χώρα. Δώσαμε τη θεσμική δυνατότητα να γίνουν αλλαγές.  Δίνουμε με νόμο τη δυνατότητα να γίνει επέκταση του χώρου να υπάρχει 1,5 μέτρο ανάμεσα στα καταστήματα ώστε να γίνουν οι διελεύσεις των πεζών»

Ενώ κλείνοντας στάθηκε στο πως έχουν χειριστεί οι πολίτες την επιστροφή στην κανονικότητα: «Η ελληνική κοινωνία απέκτησε σοβαρό επίπεδο ωριμότητας. Να βοηθήσουμε όλοι με τη στάση και τη συμπεριφορά μας»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024