Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζική έξοδος από τις πόλεις - Ουρές σε διόδια και λιμάνια

Μαζική έξοδος από τις πόλεις – Ουρές σε διόδια και λιμάνια

Τα ταξίδια εκτός νομών, αλλά και προς την Κρήτη περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- η σημερινή φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κοροναϊού

Τα ταξίδια εκτός νομών, αλλά και προς την Κρήτη περιελάμβανε -μεταξύ άλλων- η σημερινή φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κοροναϊού.

Έτσι από σήμερα, πάντα με την τήρηση των κανόνων, οι πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας είτε τα οχήματά τους, είτε με τρένα, πλοία και ΚΤΕΛ μετακινήθηκαν εκτός του νομού διαμονής τους.

Μεγάλες ουρές σημειώθηκαν από νωρίς το πρωί στα διόδια, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε στους σταθμούς των ΚΤΕΛ σε Κηφισίας και Λιοσίων, ενώ παρόμοια η κατάσταση και στο Λιμάνι του Πειραιά, από όπου έφυγαν τα πρώτα πλοία με προορισμό την Κρήτη.

 Μεγάλες ουρές στα διόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, μεγάλες ουρές σημειώθηκαν το πρωί κοντά στα διόδια των Αφιδνών.

Από νωρίς το πρωί, πρώτη μέρα άρσης των μέτρων, σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων με την τροχαία να κάνει ό,τι είναι εφικτό για να ομαλοποιήσει την κατάσταση.

Ακόμα, αυξημένη ήταν η κίνηση και στην Αθηνών – Κορίνθου (Λεωφόρος Αθηνών) στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε και στη λεωφόρο Σχιστού – Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα πιο σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν από ΒΙΑΜΑΞ μέχρι και τα Διυλιστήρια.

Οι Θεσσαλονικείς, με την άρση των μέτρων, φαίνεται πως έφυγαν από την πόλη προκειμένου να επισκεφτούν είτε τις επιχειρήσεις, είτε τα εξοχικά τους στη Χαλκιδική, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος.

«Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, η αύξηση της κίνησης των οχημάτων ανέρχεται στο 30% σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ύστερα από δύο μήνες που ο κόσμος ήταν κλεισμένος στα σπίτια του, σε καραντίνα, άρχισε από σήμερα να κινείται καθώς δεν είχαν έως τώρα πρόσβαση ούτε στα εξοχικά, ούτε στις επιχειρήσεις τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γέρμανος, ο οποίος βρέθηκε στον συγκεκριμένο δρόμο για έχει μια εικόνα της κατάστασης.

Οπως έγινε και στις εξόδους απο την Αθήνα, αυξημένη ήταν η κίνηση και στα διόδια των Μαλγάρων, εκεί όπου από τις 6 τα ξημερώματα και έπειτα από εντολή της αστυνομίας άνοιξαν έντεκα λωρίδες κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί.

Σημειώνεται πως από τις 24 Μαρτίου έως και τις 4 Μαΐου ήταν ανοιχτές μόνο δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενώ από τις 4 Μαΐου έως και σήμερα το ξημέρωμα συνολικά λειτουργούσαν έξι λωρίδες, στο πλαίσιο των απαγορευτικών μέτρων μετακίνησης.

Για «αύξηση της κυκλοφορίας χωρίς προβλήματα» έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Κώστας Κουτσούκος, ενώ η προϊσταμένη στα διόδια των Μαλγάρων, Μαρία Σιούλα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ο κόσμος άρχισε να κινείται κι εμείς είμαστε σε ετοιμότητα». Αυξημένη, αλλά χωρίς απρόοπτα και η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών.

Σύμφωνα με τον κ. Γέρμανο, τα συνεργεία της Τροχαίας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον δρόμο για τη διευκόλυνση των οδηγών, καθώς σταδιακά ολοένα και θα αυξάνεται η κυκλοφορία.

Ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια για την Κρήτη

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία με προορισμό τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης.

Πρόκειται για τα πρώτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, στα οποία μπορούν να επιβιβαστούν όλοι ανεξαιρέτως, καθώς από σήμερα, 18 Μαΐου, έχουν αρθεί όλοι οι εναπομείναντες περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η επιβίβαση των ταξιδιωτών στα πλοία για την Κρήτη έλαβε χώρα, υπό την αυστηρή επιτήρηση των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία φαίνεται πως υπάκουσε στα έκτακτα μέτρα, τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες προστασίας.

Το ερωτηματολόγιο για το ταξίδι με πλοίο

Τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού στον τομέα της ακτοπλοΐας προβλέπουν τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν από την επιβίβαση στο πλοίο για τα ταξίδια διάρκειας άνω των 30 λεπτών.

Τα ερωτηματολόγια θα συμπληρώνονται από τους επιβάτες και θα παραδίδονται στα μέλη του πληρώματος.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώσουν το εξής έντυπο:

Οι επιβάτες μπορούν να έχουν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο εκ των προτέρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το τυπώσουν πατώντας εδω

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα εκτελούνται δρομολόγια για την Κρήτη.

Το ερωτηματολόγιο για τις διεθνείς γραμμές

Ανάλογο ερωτηματολόγιο συμπληρώνουν και οι επιβάτες σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές, όπως είναι η σύνδεση Ελλάδας – Ιταλίας.

  • Οι ενδιαφερομένοι μπορούν να τυπώσουν το ερωτηματολόγιο από τον εξής σύνδεσμο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα ερωτηματολόγια είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Εξάλλου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοών (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Παρακαλούνται πολύ οι επιβάτες της ακτοπλοΐας να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια (1) ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

Αυξημένη κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού

Κινητικότητα επικράτησε σήμερα στα ΚΤΕΛ Κηφισού, όπου βρέθηκε η κάμερα του MEGA.

Μέσα στα λεωφορεία οι επιβάτες όπως και ο οδηγός πρέπει να φορούν μάσκες, ενώ τα περισσότερα ΚΤΕΛ έχουν εφοδιαστεί με αντισηπτικά.

Στα ΚΤΕΛ επιβιβάζεται το 50% των επιβατών και οι μισές θέσεις μένουν κενές.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024