Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Τοπαλούδη: Μια μητέρα ζητά αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για έναν βιαστή που αγνοεί την έννοια της μεταμέλειας

Υπόθεση Τοπαλούδη: Μια μητέρα ζητά αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για έναν βιαστή που αγνοεί την έννοια της μεταμέλειας

Ακόμα κι αν έπεσαν τίτλοι τέλους στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων φαίνεται να μην τα... βάζει κάτω, επιμένοντας στα περί μειωμένου καταλογισμού.

Στο τέλος έφτασε η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, με τους ενόχους να καταδικάζονται σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη.

Η υπεράσπιση ωστόσο των κατηγορουμένων φαίνεται να μην τα… βάζει κάτω, επιμένοντας στα περί μειωμένου καταλογισμού.

Δίχως καμία μεταμέλεια, οι δύο κατηγορούμενοι δεν είπαν ποτέ την αλήθεια: δεν παραδέχτηκαν ποτέ ότι βίασαν την Ελένη Τοπαλούδη, ενώ ισχυρίστηκαν ότι σε ό,τι έγινε υπήρχε συναίνεση.

Την ίδια ώρα η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας δίνει τη δικιά της μάχη και ορκίζεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά στους βιασμούς, καθώς όπως δήλωσε δεν είναι ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου.

«Γέμισε η ζωή μας από δολοφόνους και βιαστές. Μου λένε μάνες που έχασαν παιδιά, ‘ντρεπόμαστε γι’ αυτούς τους νόμους» ξεσπά.

Δικηγόρος Ροδίτη: «Δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση»

Νέες έρευνες και μηνύσεις σε συγγενείς του Ροδίτη καταδικασμένου για τη δολοφονία της Ελένης διεξάγει η δικαιοσύνη. Ο δικηγόρος του 23χρονου, Σωτήρης Αβδελίδης, μίλησε στο LIVE NEWS για την πλευρά του εντολέα του.

Ο κ. Αβδελίδης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου τόνισε ότι: «δεν τον αφήνει ικανοποιημένο»

«Όσον αφορά την καταδίκη για ομαδικό βιασμό, η υπερασπιστική του γραμμή ήταν κάθετη, θεωρούμε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, όσον αφορά την ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, που εξ’ αρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. Πρόκειται για ένα παιδί με διεγνωσμένη ψυχική διαταραχή. Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη».

Αναφορικά με την απολογία του 23χρονου Ροδίτη, ο δικηγόρος του ανέφερε πως «δεν είχε καμία συνέχεια, δεν μπορούσε να απαντήσει, οι απαντήσεις του ήταν κατά βάση ασυνάρτητες. Έπεσε σε αντιφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νοητική λειτουργία αυτού του ανθρώπου».

«Ο κάθε νοήμων πολίτης που δεν έχει δει τις συμπεριφορές του κατηγορουμένου στην ακροαματική διαδικασία θα ήταν από την άλλη πλευρά. Εγώ είπα για προγενέστερη ψυχική διαταραχή του κατηγορουμένου».

Νιώθει… τύψεις

Για την άρνηση μεταμέλειας των δύο καταδικασθέντων, ο κ. Αβδελίδης τόνισε: «ο εντολέας μου, ο ίδιος συνεχώς δήλωσε, ότι το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις, είναι ότι δεν συνέβαλε ώστε να μην σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την Ελένη».

«Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό τους. Δεν είχαν τον χρόνο να συμμαζέψουν τα πράγματα. Δεν έχει επίγνωση του τι ακριβώς αυτή την στιγμή είναι η μεταμέλεια. Το εξαιρετικά δασκαλεμένος συνδέεται με την έλλειψη καταλογισμού. Αυτό θα το εξετάσει ο ψυχίατρος. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καταλογισμό.

Κατανοώ ότι είναι ένα στυγερό έγκλημα, αλλά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή», ανέφερε ο δικηγόρος του την στιγμή που γίνεται διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ξεσπά η μητέρα – «Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα»

Την αγανάκτησή της για την ποινή που επιβλήθηκε στους δύο δολοφόνους της κόρης της εξέφρασε τη Κυριακή Τοπαλούδη.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης, μιλώντας στον Alpha έδωσε όρκο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα, όσον αφορά στους βιασμούς.

Η ίδια τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, που επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της κόρης της και ακόμη 15 έτη φυλάκισης για τον βιασμό της, ενώ δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

«Όχι, δεν είμαι ικανοποιημένη. Τα 25 χρόνια μπορεί να γίνουν οκτώ. Όλοι μου λένε σε οκτώ χρόνια θα βγουν! Πόση ικανοποίηση να αισθανθώ. Η Ελένη μου έφυγε και δεν θα ξανάρθει. Όταν δεν υπάρχει αυστηρή τιμωρία, μας κοροϊδεύουν αυτοί που νομοθετούν. Να πω κι ευχαριστώ; Όχι, δεν είμαι. Ζητώ αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Φτάνει ο εμπαιγμός, φθάνει η κοροϊδία. Όλο αυτό το σύστημα, ο ΠΚ, ευνοεί δολοφόνους» ανέφερε η ίδια εξοργισμένη.

Η κ. Τοπαλούδη συνέχισε λέγοντας: «Γέμισε η ζωή μας από δολοφόνους και βιαστές. Μου λένε μάνες που έχασαν παιδιά, ‘ντρεπόμαστε γι’ αυτούς τους νόμους. Ορκίστηκα στην ψυχή του παιδιού μου, κάθε φορά που πάω στον τάφο της και οδύρομαι και ξεμαλλιάζομαι, να πολεμήσω γι’ αυτούς τους νόμους, να γίνουν πιο αυστηροί και να μην θρηνήσουμε καμιά άλλη Ελένη. Να είναι μόνο η Ελένη της Κούλας, που έφυγε τόσο αποτρόπαια, τόσο ντροπιαστικά, σαδιστικά, σατανιστικά. Πολτοποιήσανε το παιδί μου. Το στραγγάλισαν. Του έκοψαν το αριστερό αφτί. Το βιάσανε. Οι βρωμίλοι της Ρόδου. Ούτε ο Χριστός δεν έζησε τέτοια βασανιστήρια. Δεινοπάθησε στα χέρια μισογύνηδων, βαρβάρων, τυράννων», ξέσπασε η μητέρα της Ελένης, ενώ είπε ότι το παιδί της πέθανε στα χέρια «τεράτων».

Η ίδια πρόσθεσε πως: «Δίνουν συγχώρεση στον βιαστή. Να ντρεπόμαστε. Ντρέπομαι που γεννήθηκα Ελληνίδα σε αυτή τη χώρα που με προδίδει. Αν η Ελένη ήταν δικό τους παιδί, απευθύνομαι σε όλο τον πολιτικό κόσμο, τι θα κάνανε; Δεν πήρα απάντηση μέχρι σήμερα. Όλοι τους αγωνίζονται για την καρέκλα τους», τόνισε.

Όσον αφορά στην εισαγγελέα, η οποία συγκλόνισε με την αγόρευσή της, η κ. Τοπαλούδη, υποκλίνεται:

«Η κ. Αριστοτελεία της καρδιάς μας ξεπερνάει τις λέξεις και μας γεμίζει με ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Εκανε χιλιάδες ερωτήσεις. Προσπαθούσε να βγάλει αλήθειες. (…) Εισαγγελέας, με κεφαλαία γράμματα. Υποκλίνομαι σε αυτή τη γυναίκα. Δεν τους άρεσε που ήταν γυναίκα;».

«Η Ελλάδα πάντα προδίδει υψηλά άτομα γιατί δεν μπορεί να τους φθάσει στο ανάστημα γιατί είναι κοντοί στο ανάστημα αυτοί που τους κατηγορούν» είπε στο τέλος.

Ραγίζει καρδιές η γιαγιά της

Ραγίζει καρδιές η γιαγιά της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία μίλησε για πρώτη φορά μετά την καταδίκη των δύο κακοποιών. Στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης ένιωσε μια ανακούφιση, όπως η ίδια λέει.

«Κάπως ξελάφρωσα. Ένιωσα ότι η ψυχούλα της Ελένης γαλήνεψε, ηρέμησε το πουλάκι μου. Αυτό περίμενε κι εκείνη, άλλωστε τους είχε πει ότι ο μπαμπάς της θα τους βρει. Μακάρι να είναι η τελευταία που της συνέβη κάτι τέτοιο» επεσήμανε η γιαγιά της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

«Μην κρύβετε τα καθαρά της μάτια»

Η ίδια ζητά να μην καλύπτουν τα ΜΜΕ τα μάτια της Ελένης όταν δείχνουν τη φωτογραφίας της.

«Θέλω να βλέπω τα καθαρά της μάτια, δεν είναι αυτή που πρέπει να ντρέπεται, ούτε αυτή που έκανε κάτι κακό», είπε και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την αγάπη και τη συμπαράσταση που έχουν δείξει στην οικογένειά της, κάνοντας την Ελένη τους, Ελένη όλης της Ελλάδας.

Με δάκρυα στα μάτια αναφέρεται στην εγγονή της που έφυγε για να σπουδάσει και γύρισε πίσω μέσα στο φέρετρο, έχοντας έναν μαρτυρικό θάνατο.

«Παναγία μου γιατί δεν το προστάτεψες το κορίτσι μας»

«Ήταν ένα υπέροχο κορίτσι, πώς βρέθηκαν αυτοί οι κακοί άνθρωποι στον δρόμο της και της έκαναν τέτοιο κακό. Παναγία μου γιατί δεν το προστάτεψες το κορίτσι μας, γιατί έδωσες τέτοιο κακό στους γονείς της» δήλωσε η κυρία Ελένη στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Όλον αυτόν τον καιρό εκείνη παρακολουθούσε το δράμα που ζούσε ο γιος και η νύφη της κατά τη διάρκεια της δίκης. «Μακάρι να ήμουν πουλάκι να τους παρηγορούσα στην Αθήνα που τους έβλεπα από την τηλεόραση. Η Κούλα έκλαιγε για να ξεσπάσει, ο Γιάννης τα κρατάει όλα μέσα του. Μεγάλο το βάσανο της μάνας. Εγώ κρατιέμαι με νύχια και με δόντια για να είμαι δίπλα τους. Να μην αξιώσει κανέναν γονιό, καμιά γιαγιά, κανέναν παππού τέτοιο κακό» κατέληξε η γιαγιά.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024