ΗΠΑ : Ιερέας έριξε αγιασμό στους πιστούς με… νεροπίστολο
Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Πελκ, φορώντας μάσκα, ασπίδα προσώπου και γάντια ως επιπλέον μέτρα αυτοπροστασίας, εκτόξευε με νεροπίστολο αγιασμό σε κάθε αυτοκίνητο που σταματούσε μπροστά στα σκαλοπάτια του Αγίου Αμβροσίου στο Ντιτρόιτ.
Ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή ώστε και να μη στερήσει τη θρησκευτική παράδοση από το ποίμνιό του, αλλά και να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κοροναϊού.
Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Πελκ, φορώντας μάσκα, ασπίδα προσώπου και γάντια ως επιπλέον μέτρα αυτοπροστασίας, εκτόξευε με νεροπίστολο αγιασμό σε κάθε αυτοκίνητο που σταματούσε μπροστά στα σκαλοπάτια του Αγίου Αμβροσίου στο Ντιτρόιτ.

O 70χρονος Πελκ παραδέχτηκε στο BuzzFeed πως ελάχιστα τον απασχολούσε το πώς θα αντιδρούσε το Βατικανό στις εικόνες αυτές που τον παρουσιάζουν να εκτοξεύει αγιασμό στα αυτοκίνητα. Όπως είπε, όμως, «ακόμα δεν έχω ακούσει κάτι…».
Πρόθεσή του ήταν να σκαρφιστεί ένα τρόπο για να συνεχίσει την παράδοση ευλογίας των ενοριτών του, παρά τα μέτρα κατά της πανδημίας κορωνοϊού.

Ο ιερέας Τιμ δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι εξεπλάγην από το γεγονός ότι οι φωτογραφίες του έχουν γίνει viral, είναι χαρούμενος που κατάφερε να βοηθήσει τους πιστούς της κοινότητάς του να έχουν ένα αξέχαστο Πάσχα. «Μέρος αυτού που κάνω είναι να δημιουργώ αναμνήσεις για το μέλλον» δήλωσε.

«Η εκκλησία και οι πιστοί παίρνουν την πανδημία πολύ σοβαρά» τονίζει ο Πελκ. Μάλιστα, οι πιστοί δένουν μία μπλε κορδέλα πάνω στα δέντρα της εκκλησίας για κάθε άνθρωπο που πεθαίνει από κοροναϊό στο Μίσιγκαν. Ο αριθμός των θυμάτων πλησιάζει τις 5.000 στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ.
- Χαϊδάρι: Άγριος ξυλοδαρμός μέσα σε ιατρείο – Τον ξυλοκόπησε επειδή του έκανε παρατήρηση να μιλά πιο σιγά στο κινητό
- Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παντρεύτηκε τη σύντροφό του και μητέρα των διδύμων – Κουμπάρος ο αδερφός του Γιάννης
- Ελληνικά αεροδρόμια: Οι καθυστερήσεις των πτήσεων αυξάνονται κατά 63% – Τι θα εξεταστεί στη σημερινή σύσκεψη
- Basketball Sphere: «Oι τρεις παίκτες που είναι πιθανό να μην συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό»
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442