Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο απίστευτος λόγος που οι άνδρες αρνούνται να φορούν μάσκες

Ο απίστευτος λόγος που οι άνδρες αρνούνται να φορούν μάσκες

Μια άκρως αποκαλυπτική έρευνα που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που ζουν βασισμένοι σε ιδεοληψίες και στερεότυπα που αρμόζουν σε άλλες εποχές φέρει στο φως η βρετανική ιστοσελίδα Sky News

Μια άκρως αποκαλυπτική έρευνα που δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που ζουν βασισμένοι σε ιδεοληψίες και στερεότυπα που αρμόζουν σε άλλες εποχές φέρει στο φως η βρετανική ιστοσελίδα Sky News.

Όπως αναφέρει, βασισμένη σε έρευνα του πανεπιστημίου του Middlesex, οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να φορούν μάσκες προσώπου σε κοινή θέα, για να προστατευθούν από το κοροναϊό, επειδή είναι «σημάδι αδυναμίας».

Σε αυτό το αποτέλεσμα κατέληξαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου, σημειώνοντας παράλληλα πως περισσότεροι άντρες από γυναίκες πιστεύουν ότι η χρήση μάσκας προσώπου είναι «ντροπιαστική» και όχι «κουλ».

«Τα αποτελέσματά μας αποκάλυψαν επίσης ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εκφράσουν αρνητικά συναισθήματα όταν φορούν μάσκα» δήλωσε ο ένας από τους δύο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Βαλέριο Καπράρο.

Η έρευνα

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τo ποιοι είναι οι σκοποί τους όταν φορούν μάσκα προσώπου έξω από το σπίτι, αν εξακολουθούν να έχουν κοινωνικές δραστηριότητες και αν επισκέπτονται φιλικά τους πρόσωπα.

Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να φορούν μάσκες έξω από το σπίτι σε σύγκριση με τους άνδρες.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι τόσο άνδρες όσο και γυναίκες είχαν την τάση να φορούν μάσκες εάν ζούσαν σε χώρες όπου ο νόμος δήλωσε ότι έπρεπε.

«Οι άνδρες συνηθίζουν να μην φοράνε μάσκα, γιατί πιστεύουν ότι δεν θα κολλήσουν κοροναϊό, γεγονός που είναι ειρωνικό, καθώς βλέπουμε ότι τα περισσότερα άτομα που νόσησαν και πέθαναν από τον φονικό ιό είναι άνδρες», συμπληρώνει ο Δρ. Καπράρο.

Η έρευνα περιελάμβανε 1.266 άνδρες και 1.183 γυναίκες, ενώ 10 άτομα δεν αποκάλυψαν το φύλο.

Περισσότερο από το 60% των ερωτηθέντων ήταν ηλικίας μεταξύ 25 και 44, ενώ το 77,63% ζούσε σε αστική ή προαστιακή περιοχή.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024