Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καθαίρεσε τον Στιβ Λίνικ από τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατόπιν εισήγησης του ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Έρευνα για την απόφαση ζητούν Δημοκρατικοί

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Στιβ Λίνικ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, γνωστοποίησε επισήμως ο Λευκός Οίκος.

«Ο υπουργός (Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ) Πομπέο εισηγήθηκε την κίνηση, και ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς

Νωρίτερα, δύο κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, ο βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ και ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ανακοίνωσαν ότι θα διενεργηθεί έρευνα για την απόφαση του Τραμπ να αποπέμψει τον Λίνικ από τη θέση του ελεγκτή του υπουργείου, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο.

Ειδικότερα, με την επιβεβαίωση του γεγονότος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βουλευτής των Δημοκρατικών κατήγγειλε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ καθαίρεσε τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διότι διενεργούσε έρευνα για τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μιλώντας περί δυνητικά παράνομης πράξης αντιποίνων.

Ο Δημοκρατικός πολιτικός Έλιοτ Ένγκελ, επικεφαλής της επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως ενημερώθηκε ότι ο Λίνικ είχε αρχίσει να διενεργεί έρευνα για τον Πομπέο.

«Το γεγονός ότι ο κ. Λίνικ καθαιρέθηκε εν μέσω μιας τέτοιας έρευνας αφήνει να εννοηθεί ότι επρόκειτο για παράνομη πράξη αντιποίνων», πρόσθεσε ο Ένγκελ.

Βοηθός Δημοκρατικού πολιτικού στο Κογκρέσο που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί ανέφερε ότι ο Λίνικ ερευνούσε τις καταγγελίες κατά τις οποίες ο Πομπέο έχει αναθέσει σε πολιτικό υπάλληλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διευθετεί προσωπικές υποθέσεις του ιδίου και της συζύγου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024