Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης διαψεύδει ανασχηματισμό - Σιωπή για πρόωρες εκλογές

Ο Μητσοτάκης διαψεύδει ανασχηματισμό – Σιωπή για πρόωρες εκλογές

Τι φέρεται να λέει ο Κ. Μητσοτάκης στους συνεργάτες του για τα σενάρια ανασχηματισμού. Η ως τώρα σιωπή του πρωθυπουργού για τα αντίστοιχα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Πως ξαναφούντωσαν τα σενάρια ανασχηματισμού. Ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ και τα ανοίγματα του Αλ. Τσίπρα στη Φ. Γεννηματά.

Δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού διαψεύδονται τα σενάρια για ανασχηματισμό τα οποία φούντωσαν τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός πως τα αντίστοιχα σενάρια για πρόωρες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφύγει να τα διαψεύσει ο ίδιος.

Λειτουργούν αποπροσανατολιστικά

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος για τα σενάρια ανασχηματισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρεται να βάζει φρένο σε οποιεσδήποτε σκέψεις για ανασχηματισμό μιλώντας στους στενούς του συνεργάτες.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο κ. Μητσοτάκης τονίζει στους συνεργάτες του πως «η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού, που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης».

Από τη διαρροή αυτή προκύπτει πως υπήρξε αναστάτωση μέσα στην κυβέρνηση καθώς οι υπουργοί βλέποντας τα σχετικά δημοσιεύματα άρχισαν να αισθάνονται ανασφάλεια για την θέση τους στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε και η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω διαρροής από το Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά θέλησε να στείλει το μήνυμα προς τα μέλη της κυβέρνησης να εστιάσουν την προσοχή τους στο έργο που καλούνται να υλοποιήσουν στα υπουργεία τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την άρση του lockdown.

Η διεύρυνση με βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Σημειώνεται δε, ότι τα σενάρια του ανασχηματισμού ξαναφούντωσαν την Παρασκευή μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ η οποία μάλιστα μιλούσε για ανασχηματισμό μικρής κλίμακας με διεύρυνση προς το κέντρο και έφερνε ορισμένους πρώην αλλά και νυν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ προς υπουργοποίηση.

Μάλιστα οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος καθώς και τα στελέχη Γιάννης Μανιάτης και Απόστολος Πάνας διέψευσαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα κατηγορηματικά.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δε έπνεαν μένεα και μιλούσαν για προβοκάτσια του ίδιου του πρωθυπουργού τον οποίο και κατήγγειλαν ότι εκπονεί σχέδιο αποστασίας από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Φώφης Γεννηματά.

Οι εκλογές διαψεύδονται μόνο από τον Πέτσα

Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί είναι πως ανάλογος θόρυβος έχει γίνει και γίνεται κατά διαστήματα τον τελευταίο καιρό για το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ωστόσο προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι είχε κάποιες ευκαιρίες και δημοσίως να το κλείσει έχει επιμελώς αποφύγει να το κάνει.

Το βάρος των διαψεύσεων του σεναρίου της προσφυγής στις πρόωρες κάλπες έχει εναποτεθεί αποκλειστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Αυτό έχει τη σημασία του καθώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μια διάψευση που γίνεται εξ’ ανάγκης και για λόγους ρουτίνας παρά για οποιοδήποτε άλλο ουσιαστικό λόγο.

Άλλωστε όπως ο ανασχηματισμός έτσι και οι εκλογές, συνήθως, δεν προαναγγέλλονται, απλά πραγματοποιούνται την κατάλληλη –κατά την κρίση του εκάστοτε πρωθυπουργού που έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων- στιγμή.

Αποστάσεις ασφαλείας

Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το ΚΙΝΑΛ έχει οξύνει τους ρητορικούς τόνους κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, κρατώντας πάντως αποστάσεις ασφαλείας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και τα όποια αδειάσματα σε απόψεις για έναν διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ για την αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων –όπως οι απόψεις που εκφράζουν οι Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, ο αναπληρωτής γραμματέας επικοινωνίας Δημήτρης Οικονόμου- καταλήγουν πάντως στο να ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις και πως το ΚΙΝΑΛ αντιπολιτεύεται τη ΝΔ, χωρίς φυσικά να ξεχνά τις διαφορές του από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κεντρικά στελέχη του κόμματος της Φώφης Γεννηματά, τα τελευταία 24ωρα κάνουν συνεχείς επικλήσεις στις αποφάσεις του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ για την αυτόνομη πορεία του κόμματος.

Ωστόσο το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τοποθετεί τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον προοδευτικό πόλο για τον οποίο -όπως υποστηρίζει- εκφράζει η σοσιαλδημοκρατία που εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ και τη ΝΔ την οποία κατηγορεί ως συντηρητική και νεοφιλελεύθερη δημιουργεί εξ’ αντικείμενου ζυμώσεις προσέγγισης με το ΣΥΡΙΖΑ παρά τους μεταξύ της Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη ανταγωνισμούς.

Δεν μας αφήνει αδιάφορους

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην Αυγή της Κυριακής δηλώνει ότι δεν τον αφήνει ασυγκίνητο η ρητορική του ΚΙΝΑΛ και της Φώφης Γεννηματά.

«Δεν μπορώ να πω ότι μας αφήνει αδιάφορους η νέα ρητορική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, για μια σοσιαλδημοκρατία απαλλαγμένη από τις νεοφιλελευθερες οικονομικές προσεγγίσεις. Μια τέτοια σοσιαλδημοκρατία θα είναι πράγματι χρήσιμη και στην Ευρώπη αλλά προφανώς και στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να προτείνουν με το βλέμμα στο ΚΙΝΑΛ τη δημιουργία συγκλίσεων για μια «προοδευτική κυβέρνηση» που θα σταματήσει τις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το φρένο του πρωθυπουργού στα σενάρια ανασχηματισμού είχε και το χαρακτήρα της αποφυγής περαιτέρω εντάσεων με το ΚΙΝΑΛ καθώς οι καταγγελίες του κόμματος της Φώφης Γεννηματά για αποστασία και διάλυση της ΚΟ του κόμματος από το Μαξίμου για να διευρυνθεί η κυβέρνηση της ΝΔ προς το κέντρο θα δυσκόλευε το ρόλο των πολέμιων της συνεργασίας ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024