Φήμες, διαδόσεις και πληροφορίες περί επικείμενου ανασχηματισμού φτάνουν το τελευταίο διάστημα στα δημοσιογραφικά γραφεία, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγή ιχθύος. Ούτε καν ασχολείται μ΄ αυτές τις φήμες. Ασχολούνται όμως ορισμένοι γαλάζιοι βουλευτές. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή εάν έλεγα ότι το θέμα του ανασχηματισμού αποτελεί θέμα συζήτησης ανάμεσα σε αρκετούς βουλευτές της ΝΔ. Ορισμένοι βουλευτές μάλιστα εμφανίζονται να διαθέτουν λεπτομερείς πληροφορίες με όλα τα ονόματα των αλλαγών που υποτίθεται πως πρόκειται να γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα, ωσάν να είχαν απευθείας πληροφορίες από τον Πρωθυπουργό. Μάλλον ξεχνούν ότι ο Πρωθυπουργός έχει το αποκλειστικό προνόμιο του διορισμού των υπουργών.

Δεν είμαι βέβαιος κατά πόσο πραγματικά ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης οι όποιες αλλαγές μπορεί να υπάρξουν (εάν υπάρξουν) στο κυβερνητικό σχήμα. Ο κόσμος έχει μάλλον σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί από το ποιος θα γίνει υπουργός και ποιος θα φύγει, ή εάν θα προσχωρήσουν στο κυβερνητικό σχήμα περισσότεροι πασόκοι (όπως ακούστηκε) ή ακόμα τεχνοκράτες.

Επειδή οι φήμες για το ποιοι υπουργοί (και υφυπουργοί) φεύγουν και ποιοι έρχονται έχουν ενταθεί, ρώτησα μερικούς από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού τη γνώμη τους. Εις εξ αυτών (ένοικος του Μαξίμου) μου είπε σαφέστατα ότι «τη στιγμή που ο ξένος τύπος και πολλές ξένες κυβερνήσεις υμνούν την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία, δεν αλλάζεις ομάδα». Ενας άλλος (επίσης ένοικος του Μαξίμου) μου είπε ότι δεν γνωρίζει εάν θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε οι αλλαγές θα είναι τόσο περιορισμένες που κανείς δεν θα τον ονόμαζε «ανασχηματισμό».

Παρά το γεγονός ότι μόνον ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που αποφασίζει τον ανασχηματισμό, πολλοί βουλευτές (έχω και τα ονόματά τους) αγχώθηκαν εάν θα γίνουν ή όχι υπουργοί και έσπευσαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να θυμίσουν τι έχουν προσφέρει στο κοινοβουλευτικό έργο και στην παράταξη. Ουδείς απ΄ αυτούς συναντήθηκε απ΄ ότι γνωρίζω με τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο ορισμένοι μετά την επίσκεψή τους στο Μαξίμου άρχισαν να λένε ονόματα συναδέλφων τους που… υπουργοποιούνται. Αραγε ποιος τους τα είπε;

Τέλος έχω να πω και τούτα: Επειδή αναφέρθηκε (και γράφτηκε) το όνομά του ότι εισέρχεται στην κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης με μια λακωνική ανάρτησή του ξεκαθάρισε: «Επαναλαμβάνω ότι ασχολούμαι μόνο με τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και τους φοιτητές μου». Γι΄ αυτό σας λέω, κρατείστε μικρό καλάθι.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο