Την πρώτη από τις δύο πρωτοποριακές μελέτες που εκπονεί για την αντιμετώπιση της λοίμωξης Covid-19 με τη μέθοδο των λεμφοκυττάρων είναι έτοιμη να υποβάλει η η Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, το εργαστήριο της Αιματολογικής θα παρασκευάζει έτοιμα λεμφοκύτταρα τα οποία θα δίνονται σε ασθενείς βαρέως πάσχοντες από τον κοροναϊό.

Τα λεμφοκύτταρα θα λαμβάνονται από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και είναι πλέον υγιείς.

Η προμελέτη πραγματοποιείται από την Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ.

Η εν λόγω φάση θα ολοκληρωθεί εντός των δύο επόμενων μηνών, θα ακολουθήσει δε η δοκιμή της σε ασθενείς, ώστε η μελέτη να λάβει ειδική έγκριση.

Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι η Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» έδωσε εξιτήριο και σε δεύτερο ασθενή που έπασχε από βαριάς μορφής λευχαιμία.

Οι δύο ασθενείς δέχτηκαν ισχυρή εξατομικευμένη ανοσοθεραπεία με λεμφοκύτταρα CAR-T, ενώ ήδη έχει εισαχθεί και τρίτος ασθενής με την ελπίδα να αναρρώσει από τη θανατηφόρα ασθένεια.

Το εξατομικευμένο φάρμακο που δημιουργείται από τα λεμφοκύτταρα του ασθενούς δίδεται εφάπαξ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο