Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν 70.000 κλήσεις πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο 1110

Σχεδόν 70.000 κλήσεις πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο 1110

Τις 70.000 πλησίασαν οι κλήσεις πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής για ενημέρωση σχετικά με τον κοροναϊό, ψυχολογική υποστήριξη και καταγγελίες φαινομένων αισχροκέρδειας

Πολύ θερμή εξακολουθεί να είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής να θέσουν σε λειτουργία το τετραψήφιο Τηλεφωνικό Κέντρο 1110.

Από την πρώτη στιγμή που ενεργοποιήθηκε μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν απευθυνθεί σε αυτό πλησίασαν τους 70.000.

Οι πολίτες απευθυνόμενοι στο 1110 έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κοροναϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά, το 33,6 % ρωτά για ιατρικά θέματα αναφορικά με τον κοροναϊό, το 9,1 % ζητά οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη, το 53,3 % ζητά ενημέρωση για θέματα κοινωνικής παρέμβασης, το 3.5% των πολιτών καταγγέλλει φαινόμενα αισχροκέρδειας, το 0,4 % ανήκει στην νέα κατηγορία “Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια και Alzheimer” και το 0,1 % απευθύνεται στο τμήμα Ψυχολογικής – Συμβουλευτικής υποστήριξης για γονείς και παιδιά.

Να σημειωθεί ότι το 55% των κλήσεων έγιναν από γυναίκες και το 45% από άνδρες.

Τέλος, οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νομό Αττικής 88% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3%.

Το τηλεφωνικό Κέντρο 1110 λειτουργεί 24 ώρες την εβδομάδα με την συμμετοχή 170 εθελοντών που το στελεχώνουν, 91 ιατρών, 21 ψυχολόγων και 52 τηλεφωνικών πρακτόρων, οι οποίοι έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση από το Συντονιστικό κέντρο σε εναρμόνιση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι εθελοντές παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του τηλεφωνικού κέντρου, το οποίο συχνά επισκέπτεται ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, είτε με on call σύνδεση απ’ όπου κι αν βρίσκονται, δεδομένου ότι πολλοί εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον COVID-19, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ή στα ιατρεία τους.

Οι 170 εθελοντές του 1110 είναι γιατροί του Δημοσίου, του ΕΣΥ, στρατιωτικοί γιατροί, ή ιδιώτες γιατροί και ψυχολόγοι.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ ενθαρρυντική και μας γεμίζει δύναμη. Αξιοποιούμε τα στοιχεία του τηλεφωνικού κέντρου και ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των πολιτών. Το 1110 αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, τόσο στη χαρτογράφηση των αναγκών που υπάρχουν ανά περιοχή, όσο και στον εντοπισμό των φαινομένων αισχροκέρδειας. Στόχος μας είναι κανένας πολίτης να μην είναι μόνος του. Σε αυτή την εθνική μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024