Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οδηγία» προς όσους είναι μόνοι να βρουν... ερωτικό σύντροφο

«Οδηγία» προς όσους είναι μόνοι να βρουν… ερωτικό σύντροφο

Η Ολλανδία προτρέπει επίσημα τους εργένηδες της χώρας να βρουν σεξουαλικό σύντροφο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, μετά την κριτική για το lockdown και τις αποστάσεις ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι επισκέπτες μέσα στο σπίτι λόγω του νέου κοροναϊού

Η ολλανδική κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος, εξέδωσε οδηγία με την οποία προτρέπει όσοι δεν έχουν σύντροφο να βρουν.

Ωστόσο, τα ζευγάρια θα πρέπει να αποφεύγουν το σεξ εάν ένας από τους δύο έχει ενδείξεις ότι έχει κοροναϊό, αναφέρει η οδηγία.

Σύμφωνα με το BBC, η οδηγία εκδόθηκε ύστερα από κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση πως στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την καραντίνα δεν υπήρχε καμία πρόταση γύρω από τη σεξουαλική ζωή όσων δεν έχουν μόνιμο σύντροφο.

Η νέα οδηγία

Η οδηγία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

«Είναι απολύτως κατανοητό πως κάποιος που δεν έχει σύντροφο να θέλει να έχει κάποιου είδους σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Όταν βρείτε το άτομο αυτό, συζητήστε ποιος είναι ο ιδεατός τρόπος για να κάνετε σεξ. Διατηρήστε την σεξουαλική επαφή με το ίδιο πρόσωπο, με την προϋπόθεση πως είστε απόλυτα υγιείς και οι δύο. Είναι σημαντικό να οριοθετήσετε μεταξύ σας τον αριθμό ατόμων με τα οποία θα έχετε σεξουαλική επαφή. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κοροναϊός».

Παράλληλα οδηγία εκδόθηκε και για όσους βρίσκονται σε μόνιμη σχέση. «Δεν πρέπει να έχετε σεξουαλικές σχέσεις αν ο σύντροφος σας βρίσκεται σε καραντίνα επειδή έχει νοσήσει από τον ιό. Εκτονωθείτε μόνοι σας ή με άλλους εξ′ αποστάσεως».

Έντονες αντιδράσεις

Η αλλαγή του σκεπτικού από πλευράς του ολλανδικού ινστιτούτου σχετικά με τους εργένηδες οφείλεται στη μεγάλη απογοήτευση που εκφράστηκε από τους πολίτες. Η δημοσιογράφος Linda Duits που ειδικεύεται σε θέματα φύλου, σε άρθρο γνώμης, άσκησε κριτική στο RIVM υποστηρίζοντας ότι το σεξ είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

«Η εγγύτητα και η φυσική επαφή δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασικές ανάγκες» έγραψε η Duits. «Εάν έχουμε μάθει κάτι από το Aids, είναι το ότι να μην κάνουμε σεξ δεν είναι επιλογή».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024