Η ολλανδική κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος, εξέδωσε οδηγία με την οποία προτρέπει όσοι δεν έχουν σύντροφο να βρουν.

Ωστόσο, τα ζευγάρια θα πρέπει να αποφεύγουν το σεξ εάν ένας από τους δύο έχει ενδείξεις ότι έχει κοροναϊό, αναφέρει η οδηγία.

Σύμφωνα με το BBC, η οδηγία εκδόθηκε ύστερα από κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση πως στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την καραντίνα δεν υπήρχε καμία πρόταση γύρω από τη σεξουαλική ζωή όσων δεν έχουν μόνιμο σύντροφο.

Η νέα οδηγία

Η οδηγία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

«Είναι απολύτως κατανοητό πως κάποιος που δεν έχει σύντροφο να θέλει να έχει κάποιου είδους σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Όταν βρείτε το άτομο αυτό, συζητήστε ποιος είναι ο ιδεατός τρόπος για να κάνετε σεξ. Διατηρήστε την σεξουαλική επαφή με το ίδιο πρόσωπο, με την προϋπόθεση πως είστε απόλυτα υγιείς και οι δύο. Είναι σημαντικό να οριοθετήσετε μεταξύ σας τον αριθμό ατόμων με τα οποία θα έχετε σεξουαλική επαφή. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κοροναϊός».

Παράλληλα οδηγία εκδόθηκε και για όσους βρίσκονται σε μόνιμη σχέση. «Δεν πρέπει να έχετε σεξουαλικές σχέσεις αν ο σύντροφος σας βρίσκεται σε καραντίνα επειδή έχει νοσήσει από τον ιό. Εκτονωθείτε μόνοι σας ή με άλλους εξ′ αποστάσεως».

Έντονες αντιδράσεις

Η αλλαγή του σκεπτικού από πλευράς του ολλανδικού ινστιτούτου σχετικά με τους εργένηδες οφείλεται στη μεγάλη απογοήτευση που εκφράστηκε από τους πολίτες. Η δημοσιογράφος Linda Duits που ειδικεύεται σε θέματα φύλου, σε άρθρο γνώμης, άσκησε κριτική στο RIVM υποστηρίζοντας ότι το σεξ είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

«Η εγγύτητα και η φυσική επαφή δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασικές ανάγκες» έγραψε η Duits. «Εάν έχουμε μάθει κάτι από το Aids, είναι το ότι να μην κάνουμε σεξ δεν είναι επιλογή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο