Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μέλισσες»: Από το «Κρυφά», στο «Κύμα» και στο συγκινητικό μήνυμα του «Μισή Καρδιά»

«Μέλισσες»: Από το «Κρυφά», στο «Κύμα» και στο συγκινητικό μήνυμα του «Μισή Καρδιά»

Δέκα χρόνια μετά το πρώτο τους τραγούδι οι «Μέλισσες» μετράνε μεγάλες επιτυχίες, δυναμικά live και χιλιάδες θαυμαστές όλων των ηλικιών και όλων των μουσικών προτιμήσεων.

Αν υπάρχει ένα συγκρότημα που ξεχώρισε την δεκαετία του 2010 αυτό είναι σίγουρα οι «Μέλισσες».

Με ανεξάντλητο κέφι και όρεξη για μουσική τα πέντε νέα παιδιά κατάφερα να αποτελέσουν την μπάντα της δεκαετίας και την μοναδική που φέρνει εκατομμύρια views στο youtube.

Δέκα χρόνια μετά το πρώτο τους τραγούδι οι «Μέλισσες» μετράνε μεγάλες επιτυχίες, δυναμικά live και χιλιάδες θαυμαστές όλων των ηλικιών και όλων των μουσικών προτιμήσεων.

Το «Κρυφά» έκανε την εμφάνιση του το 2010 και όλοι κατάλαβαν γρήγορα ότι αυτά τα παιδιά έχουν έρθει για να μείνουν.

Ένα τραγούδι που μέχρι σήμερα μετράει πάνω από 5 εκατομμύρια views στο youtube και «χρωστάει» τη εξαιρετική του σκηνοθεσία στον Κωνσταντίνο Ρήγο.

Και με τέτοια εντυπωσιακή αρχή πως να μην είναι ανάλογη και η συνέχεια; Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφορεί ο πρώτος τους προσωπικός δίσκος με τίτλο «Μυστικό» με 12 τραγούδια με σύγχρονες μελωδίες, ξεσηκωτικό ρυθμό αλλά και όμορφες μπαλάντες. Στο δίσκο περιλαμβάνεται και ο «Κινέζος», με τον οποίο συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό της Eurovision.

Και αν ο πρώτος τους δίσκος συγκέντρωσε πολύ καλές κριτικές και τους έδωσε το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη στα Mad Video Music Awards, o δεύτερος κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά και επιβεβαίωσε τους ήδη χιλιάδες θαυμαστές τους.

Το «Άκου» έγινε χρυσό και το «Σαν σκιά» το νέο αγαπημένο χιτ. Το συγκρότημα συνεχίζει να επιλέγει πολύ προσεκτικά κάθε του συνεργασία και ειδικά στα βίντεο κλιπ του είναι πάντα μια μικρή ταινία με αρχή μέση και τέλος την οποία συνήθως σκηνοθετούν οι ίδιοι.

«Η μόνη επιλογή» ήρθε το 2013 και έφερε μαζί του το σπαρακτικό ομώνυμο κομμάτι αλλά και το «Όλα μοιάζουν καλοκαίρι» που ακολουθεί κάθε χρόνο τις διακοπές μας.

Το βίντεο κλιπ του «Η μόνη επιλογή» έχει φτάσει τα 10 εκατομμύρια views στο youtube και το «Όλα μοιάζουν καλοκαίρι» 20, εκατ. με την εκτέλεση στα βραβεία Mad το 2018 μαζί με την Έλενα Παπαρίζου να συγκεντρώνει άλλα τόσα.

Όλα αυτά ήταν αρκετά για να τους χαρίσουν βραβεία και επιτυχίες αλλά ο δίσκος του 2017 με «Το κύμα» ήταν αυτός που θα τους κρατήσει για χρόνια στην καρδιά μας. Το ομώνυμο τραγούδι έχει περάσει τα 30 εκατομμύρια views και ήδη ο Χρήτος Μάστορας θεωρείται μια από τις καλύτερες φωνές της γενιάς του.

Τα χρόνια που ακολούθησαν έφεραν το εξαιρετικό «Κρυφτό», την τεράστια επιτυχία του «Είμαι αλλού» αλλά και προσωπικές δουλειές του Χρήστου Μάστορα.

Ο frontman του συγκροτήματος θέλησε να δοκιμάσει τις δυνατότητες του ανεξάρτητα από την ομάδα και το «Δεν έχω ιδέα» αγαπήθηκε εξίσου από το φανατικό κοινό τους.

https://www.youtube.com/watch?v=99cJ9XJ_DZM

Η συνεργασία του με τον Οδυσσέα Ιωάννου και τον Θέμη Καραμουρατίδη στο «Για όλα ικανοί», αλλά και το πρόσφατο «Ένα λεπτό» με τον Χρήστο Μπάση είναι χαρακτηριστικά δείγματα των χρόνων που θα ακολουθήσουν.

Πριν δύο μήνες και εν μέσω πανδημία το συγκρότημα επανήλθε με το  «Μισή καρδιά» και αποφάσισε να δωρίσει 5.000 ευρώ σε νοσοκομεία της χώρας για τις ανάγκες εν όψει κοροναϊού.

Στο βίντεο κλιπ η ομάδα γράφει «Γράμμα σε ένα φίλο από το μέλλον» μιλώντας για την πανδημία και τις δύσκολες ώρες που περνάμε.

«Ελπίζουμε όλα αυτά που ζούμε να τελειώσουν γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Προς το παρόν όμως ο πλανήτης βάζει στοπ στα γρήγορα χρήματα, στα γρήγορα αμάξια, στα γρήγορα τραγούδια στις γρήγορες σχέσεις, στη γρήγορη μνήμη και στο ταχύτατο μίσος. Ίσως μετά απ’ αυτό το ‘χωριστά’ να μάθουμε να γινόμαστε ‘ένα’. Ευχόμαστε εσύ φίλε απ’ το μέλλον να είσαι κομμάτι απ’ αυτό το ‘ΕΝΑ’». Καταλήγει το συγκινητικό τους μήνυμα.

Ολοι Mega

Πολλές από τις αγαπημένες επιτυχίες του συγκροτήματος θα δούμε σήμερα το βράδυ στο Mega. Ο Χρήστος Μάστορας και η παρέα του μας υπόσχονται μια πολύ όμορφη, κεφάτη αλλά και συγκινητική βραδιά.

Σήμερα το βράδυ θα ακούσουμε τραγούδια από όλο το ρεπερτόριο του συγκροτήματος αλλά και ντουέτα με κορυφαία κομμάτια από κλασσικά μέχρι λαϊκά ποπ φτιάχνουν ένα πρόγραμμα για όλα τα μουσικά γούστα.

Οι ΜΕΛΙSSES θα ερμηνεύσουν τις μεγάλες επιτυχίες τους όπως «Το Κύμα», το «Γιατί», το «Όλα Μοιάζουν Καλοκαίρι», το «Κρυφτό, το «Μισή Καρδιά» , αλλά και τραγούδια από όλα τα είδη του ρεπερτορίου δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα γεμάτο ρυθμό, ένταση, κέφι και συγκίνηση. Ξεχωριστές ερμηνείες της βραδιάς όμως αποτελούν και οι συμπράξεις με τους καλεσμένους τους. Τραγούδια όπως το «Σπασμένο Καράβι», τα «Χαμοπούλια», η «Πατρίδα», το «Για να σε εκδικηθώ», το «Είπα να φύγω» θα ακουστούν με διαφορετικό τρόπο και θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Στην ίδια σκηνή θα εμφανιστούν η Καίτη Γαρμπή, ο Θέμης Αδαμαντίδης και ο Δημήτρης Μπάσης θα τραγουδήσουν κορυφαία κομμάτια του γκρουπ αλλά και κλασικές επιτυχίες.

Στην παρέα θα προστεθούν και δύο φίλοι του συγκροτήματος μέσω συνδέσεων, ο Χρυσός μας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας και η ηθοποιός και παραγωγός του Hollywood, Rita Wilson.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024