Σύμμαχός μας οι υψηλές θερμοκρασίες στη «μάχη» κατά του κοροναϊού τόνισε στην εκπομπή «LIVE NEWS», ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και στην Ελλάδα οι πολίτες αποκτούμε ακόμα ένα σύμμαχο στη μάχη κατά του κοροναϊού. Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής πνευμονολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιλώντας στο «LIVE NEWS», αναφέρθηκε στα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη, τα ευρήματα της οποίας κάνουν λόγο για εξασθένιση του ιού σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου.

«Η μετάδοση της πανδημίας έγινε σε περιοχές με θερμοκρασίες από 0-15 βαθμών. Οι ευνοϊκές θερμοκρασίες για τη διάδοση του ιού είναι από 5-15 βαθμούς, αυτό είδαμε μέσω της έρευνας. Επίσης, ξέρουμε ότι οι κοροναϊοί έχουν εποχική κατανομή. Το καλοκαίρι μας εγκαταλείπουν κι έρχονται τον χειμώνα» τόνισε αρχικά.

Όπως είπε «υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που δείχνουν ότι, αν υπάρχει θερμοκρασία 30-35 βαθμών, η επιβίωση του κοροναϊού είναι μερικά λεπτά. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας σύμμαχος για μας, οι θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών».

Οι παραλίες

Σε ό,τι αφορά στις παραλίες, σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη, είμαστε ασφαλείς, αρκεί να κρατάμε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς μας που δεν γνωρίζουμε.

«Οι πιθανότητες να κολλήσουμε κοροναϊό στην παραλία, εκτός αν κάποιος βήξει πάνω μας, είναι μηδενικές. Μπορεί να περπατά στην άμμο χωρίς πρόβλημα, να κολυμπά χωρίς πρόβλημα. Πρέπει απλώς να κρατά απόσταση από τη διπλανή ομπρέλα».

«Στον ήλιο η θερμοκρασία είναι παραπάνω από 35 βαθμούς και ο ιός εξασθενεί σε τέτοιες θερμοκρασίες. Η μόνη προϋπόθεση είναι να κρατάμε αποστάσεις από ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr