Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Telegraph: Πώς προετοιμάζεται η Σαντορίνη να υποδεχτεί τους τουρίστες

Telegraph: Πώς προετοιμάζεται η Σαντορίνη να υποδεχτεί τους τουρίστες

Ξενοδόχος αναφέρει ότι υπάρχει ανανέωση ενδιαφέροντος από χώρες όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά κυρίως για το τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο.

Τους τρόπους με τους οποίους οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Σαντορίνη προσαρμόζονται στις απαιτήσεις υγιεινής και κοινωνικών αποστάσεων λόγω του κοροναϊού περιγράφει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Telegraph.

Ξενοδόχος του νησιού λέει αρχικά ότι τοποθετούνται διαφανή διαχωριστικά από πλεξιγκλάς στην παραλία, ότι υιοθετούνται ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης, αυστηρά μέτρα υγιεινής και ότι το τουριστικό προϊόν προσφέρεται με τη μικρότερη δυνατή επαφή με άλλους επισκέπτες, κάτι που εξασφαλίζεται από τη διαρρύθμιση του συγκεκριμένου θερέτρου.

Άλλη επαγγελματίας αναφέρει ότι οι τουρίστες που φτάνουν θα θερμομετρούνται στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο, οι αποσκευές τους θα απολυμαίνονται και ίσως η επικοινωνία με το προσωπικό του ξενοδοχείου να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής.

Τρίτος ξενοδόχος αναφέρει ότι υπάρχει ανανέωση ενδιαφέροντος από χώρες όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά κυρίως για το τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στις προτάσεις του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για υγειονομικά πρωτόκολλα για επισκέπτες από το εξωτερικό, όπως η εξέταση και η έκδοση πιστοποιητικού 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Αφού σημειώνεται ότι δεν έχει καταγραφεί κρούσμα κορονοϊού στη Σαντορίνη, εκτιμάται ότι το νησί είναι σε «ισχυρή» θέση να υποδεχθεί επισκέπτες.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος δηλώνει ότι φέτος τα κρουαζιερόπλοια δε θα επισκεφθούν το νησί, οι ημερήσιες κρουαζιέρες θα περιοριστούν και θα υπάρχουν περιορισμοί σε όλες τις μετακινήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εκτός από πελάτες ξενοδοχείων δε θα επιτρέπεται σε επισκέπτες να πάνε για το ηλιοβασίλεμα στην Οία με κίνδυνο συνωστισμού.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024