Εστίαση: Διπλάσιος δωρεάν χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πλατείες
Σαν στόχο η κυβέρνηση έχει την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης αλλά και τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου, ενώ αναμένεται να καταθέσει τη νομοθετική της πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες
Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση.
Σαν στόχο η κυβέρνηση έχει την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης αλλά και τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου, ενώ αναμένεται να καταθέσει τη νομοθετική της πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες.
Τα μαγαζιά εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και η κυβέρνηση σχεδιάζει την άρση του lockdown ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό.
Η νομοθετική πρωτοβουλία για την εστίαση
Για την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την εστίαση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι αύριο, μίλησε στον Θέμα 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.
Στην νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης θα μπορούν από την 1η Ιουνίου να έχουν διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα από αυτόν που προέβλεπε η αρχική άδεια λειτουργίας τους (προ πανδημίας δηλαδή) εντελώς δωρεάν ή να τύχουν έκπτωσης 50% από τα δημοτικά τέλη που τους αντιστοιχούν, σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος να αναπτύξουν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα.
Στόχος είναι «να ενισχύσουμε τον κλάδο της εστίασης και από την άλλη να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χώρο», υποστήριξε ο κ. Λιβάνιος, προσθέτοντας ότι “εμείς δίνουμε το εργαλείο χωρίς περαιτέρω χρέωση, για να επεκταθεί ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων αλλά με 1,5 μέτρο απόσταση από το πεζοδρόμιο», για να περνούν γυναίκες με καροτσάκια και άτομα με αναπηρία, υπογράμμισε ο υφυπουργός.
- Άργος: Διασωληνωμένος με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Μάχη με τα κύματα στην Κεφαλονιά: Πώς μία νεαρή ναυαγοσώστρια έσωσε 7 ανθρώπους από επικίνδυνο ρεύμα
- Η ταινία «Backrooms» ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – Ρεκόρ σε Κίνα, Γαλλία, Ρωσία
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442