Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εστίαση: Διπλάσιος δωρεάν χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πλατείες

Εστίαση: Διπλάσιος δωρεάν χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πλατείες

Σαν στόχο η κυβέρνηση έχει την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης αλλά και τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου, ενώ αναμένεται να καταθέσει τη νομοθετική της πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες

Το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση.

Σαν στόχο η κυβέρνηση έχει την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης αλλά και τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου, ενώ αναμένεται να καταθέσει τη νομοθετική της πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες.

Τα μαγαζιά εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και η κυβέρνηση σχεδιάζει την άρση του lockdown ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό.

Η νομοθετική πρωτοβουλία για την εστίαση

Για την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την εστίαση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι αύριο, μίλησε στον Θέμα 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Στην νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπεται ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης θα μπορούν από την 1η Ιουνίου να έχουν διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα από αυτόν που προέβλεπε η αρχική άδεια λειτουργίας τους (προ πανδημίας δηλαδή) εντελώς δωρεάν ή να τύχουν έκπτωσης 50% από τα δημοτικά τέλη που τους αντιστοιχούν, σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος να αναπτύξουν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα.

Στόχος είναι «να ενισχύσουμε τον κλάδο της εστίασης και από την άλλη να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χώρο», υποστήριξε ο κ. Λιβάνιος, προσθέτοντας ότι “εμείς δίνουμε το εργαλείο χωρίς περαιτέρω χρέωση, για να επεκταθεί ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων αλλά με 1,5 μέτρο απόσταση από το πεζοδρόμιο», για να περνούν γυναίκες με καροτσάκια και άτομα με αναπηρία, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024