Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενας τόνος αγαθά μοιράστηκε σε ανήλικους πρόσφυγες

Ενας τόνος αγαθά μοιράστηκε σε ανήλικους πρόσφυγες

Ο Όμιλος ORS και η ελληνική ΜΚΟ Ζεύξις συνεργάζονται για να στηρίξουν ανήλικους πρόσφυγες στην πανδημία με την προσφορά 1 τόνου αγαθών

Συμμαχία για τη στήριξη ανήλικων προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, δημιούργησε η ελληνική ΜΚΟ, Ζεύξις και ο όμιλος ORS που παρέχει επαγγελματική φροντίδς σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες.

Η συνεργασία μεταξύ ΟRS και Ζεύξις είχε ως αποτέλεσμα τη δωρεά ενός τόνου αγαθών που θα δοθούν σε εφήβους, αγόρια και κορίτσια. Τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν από την ORS Group και μεταφέρθηκαν από την Αυστρία στην Ελλάδα περιλαμβάνουν διάφορα είδη ρουχισμού (παντελόνια, μπουφάν), παπούτσια, λευκά είδη, μαξιλάρια και κουβέρτες, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Ο επικεφαλής Διεθνών Αγορών του Ομίλου ORS Group Wilhelm Brunner  δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τον οργανισμό Ζεύξις σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία να βοηθήσουμε ανήλικους πρόσφυγες στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Η αποστολή 1 τόνου βασικών αγαθών όπως είδη υγιεινής θα διευκολύνει την καθημερινότητα των ανηλίκων. Ευελπιστούμε ότι αυτή είναι μια καλή αρχή στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε την Ελλάδα στη φροντίδα προσφύγων και μεταναστών όλων των ηλικιών».

Φωτογραφία 2: Μέλη της Ζεύξις, στον Πειραιά, παρέλαβαν το φορτίο και ανταποδίδουν τους χαιρετισμούς προς τους Αυστριακούς συνεργάτες.

«Ζεύξις στα ελληνικά σημαίνει να ενώνεις και να γεφυρώνεις» λέει ο Παναγιώτης Νίκας, Ιδρυτής και Διευθυντής της Ζεύξις. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε γέφυρες μεταξύ ευάλωτων ατόμων και να τους συνδέσουμε με οργανισμούς και ενδιαφερόμενα μέρη, παρέχοντας προστασία και αποτελεσματική υποστήριξη σε ανήλικους και άτομα σε ανάγκη. Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ORS για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη, και κυρίως για τη μεγάλη υποστήριξη προς τους έφηβους πρόσφυγες σ’ αυτή την κρίσιμη, λόγω του κορωνοϊού, περίοδο».

Ο Όμιλος ORS ιδρύθηκε το 1992 στη Ζυρίχη και είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία, που λειτουργεί σε Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, με εξειδίκευση στη δημιουργία και λειτουργία κέντρων υποδοχής και εγκατάστασης για πρόσφυγες εκ μέρους δημοσίων αρχών. Ο ORS αποτελεί μία ουδέτερη, ευέλικτη και μεθοδική συμπεριληπτική λύση για κυβερνήσεις και τοπικές αρχές.

Η Ζεύξις είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2018 και προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη σε ευάλωτα άτομα, καλύπτοντας κενά σε συγκεκριμένους τομείς ανθρωπιστικής παρέμβασης, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αξιοποιώντας υπάρχοντα κονδύλια και ανθρώπινο κεφάλαιο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024