Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις οδηγίες για ομαλή, ασφαλή επιστροφή στην εργασία όσων δεν θα μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, έχοντας την συναίνεση των εργατικών ενώσεων και των επιχειρήσεων, δήλωσε στη σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για τον κοροναϊό, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Αλοκ Σάρμα, τονίζοντας ότι στόχος είναι οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς στους χώρους εργασίας τους.

Προέτρεψε τους εργοδότες των επιχειρήσεων να εφαρμόσουν κανόνες για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα καταφέρει να μεταβεί στο επίπεδο τρία του συστήματος συναγερμού για τον κοροναϊό (από το τέσσερα που είναι τώρα) με «προσεχτικά βήματα».

Οι οδηγίες για τους εργαζομένους

Το υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής εξέδωσε οκτώ ξεχωριστές οδηγίες για το πώς θα παραμείνουν ασφαλείς οι εργαζόμενοι σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα (κατασκευαστικός κλάδος, εργοστάσια και αποθήκες, εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα, γραφεία και υπηρεσίες, σε σπίτια άλλων ανθρώπων, σε χώρους εστίασης όπου θα γίνονται διανομές, καταστήματα, οδηγοί) στη διάρκεια της πανδημίας, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Αλοκ Σάρμα, η υπηρεσία αρμόδια για την εφαρμογή της νομοθεσίας στους χώρους εργασίας (HSE) θα διασφαλίσει την εφαρμογή των κανόνων, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα καταγγελιών από τους πολίτες, όπως και η απαγόρευση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων εάν αποδειχτεί ότι παραβιάζονται κανόνες στους χώρους εργασίας.

Το σύστημα συναγερμού πέντε επιπέδων

Από σήμερα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί στην παρουσίαση των δεδομένων της το νέο σύστημα συναγερμού πέντε επιπέδων για τον κοροναϊό, βάσει του οποίου θα χαράσσεται η στρατηγική για την χαλάρωση των περιορισμών, και έχει αφαιρέσει τις διαφάνειες που συγκρίνουν τα δεδομένα για την πανδημία στη Βρετανία με αυτά των υπολοίπων χωρών.

Μεταξύ των δεδομένων που παρουσίασε ο ιατρικός επικεφαλής του NHS Αγγλίας Στίβεν Πόουις, φαίνεται ότι μέχρι την 1η Μαΐου το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει 27.510 θανάτους από κοροναϊό, επιβεβαιωμένους με διαγνωστικό τεστ, ενώ επίσης μέχρι την 1η Μαΐου η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε 36.591 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων των ύποπτων περιπτώσεων και αυτών που δεν είχαν εξακριβωθεί με διαγνωστικό τεστ.

Συμπλήρωσε ότι ο ρυθμός θανάτων μειώνεται τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα κέντρα φροντίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr