Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Αύξηση δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια Τραμπ περί... ενέσεων χλωρίνης

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Αύξηση δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια Τραμπ περί… ενέσεων χλωρίνης

Όπως αναφέρει το Time σε δημοσίευμά του, αν και είναι δύσκολο να διακριβωθεί πόσοι ήταν εκείνοι που πήραν στα σοβαρά τις συμβουλές του Τραμπ και με το έναν ή τον άλλο τρόπο κατάπιαν τοξικά χημικά, τα πιο πρόσφατα στατιστικά δεδομένα της Αμερικανικής Ένωσης των Κέντρων Δηλητηριάσεων δίνουν μερικές ενδείξεις

Αύξηση στις δηλητηριάσεις καταγράφηκαν στα στατιστικά στοιχεία των ΗΠΑ, δύο εβδομάδες μετά τα αδιανόητα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ περί… ενέσεων χλωρίνης ως μέσο καταπολέμησης του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει το Time σε δημοσίευμά του, αν και είναι δύσκολο να διακριβωθεί πόσοι ήταν εκείνοι που πήραν στα σοβαρά τις συμβουλές του Τραμπ και με το έναν ή τον άλλο τρόπο κατάπιαν τοξικά χημικά, τα πιο πρόσφατα στατιστικά δεδομένα της Αμερικανικής Ένωσης των Κέντρων Δηλητηριάσεων δίνουν μερικές ενδείξεις.

Ακόμη και πριν από τα σχόλια του Τραμπ, οι δηλητηριάσεις από χλωρίνη και άλλα απολυμαντικά κατέγραφαν άνοδο μεταξύ 1ης Ιανουαρίου  και 31η Μαρτίου καθώς ο κόσμος κατέφευγε σε απολυμάνσεις επιφανειών, φαγώσιμων, κινητών λόγω του κοροναϊού.

Ωστόσο οι περισσότερες δηλητηριάσεις είναι το αποτέλεσμα της εισπνοής αναθυμιάσεων, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις κατάποσης, κυρίως από παιδιά που έβαλαν τα χέρια τους σε απολυμαντικά που ξεχάστηκαν ανοιχτά.

Τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, οι τυχαίες δηλητηριάσεις σε νοικοκυρά με απολυμαντικά ήταν πάνω σε ποσοστά 5%, 17% και 93% αντιστοίχως σε σχέση με τους μήνες του 2019.

Τον Απρίλιο που περιλαμβάνει και την 8ήμερη περίοδο μετά τα σχόλια του Τραμπ, η αύξηση εκτοξεύεται στο 121% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019. Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου τα πράγματα ηρέμησαν κάπως με την αύξηση να είναι όμως και πάλι της τάξης του 69% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Όσον αφορά τις δηλητηριάσεις από χλωρίνη οι αριθμοί είναι λιγότερο δραματικοί καθώς στους 3 συγκεκριμένους μήνες σημειώθηκε αύξηση κατά 7%, 1% και 59% αντίστοιχα σε σχέση με το 2019. Τον Απρίλιο η αύξηση κυμάνθηκε όμως  στο 77%.

Αν και δεν υπάρχει αιτιακή διασύνδεση και μια τέτοια αύξηση – με τον κόσμο τρομαγμένο από τον ιό – θα μπορούσε να καταγραφεί και ασχέτως των σχολίων Τραμπ, φαίνεται ότι το «μεγάφωνο» του Προέδρου είναι ισχυρό, σχολιάζει το Time, έτσι ώστε ακόμη και επικίνδυνες ιδέες να επηρεάζουν πάρα πολλούς ανθρώπους.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024