Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ξαναβάζει μπροστά

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ξαναβάζει μπροστά

Οι εργάτες άρχισαν να επιστρέφουν στις γραμμές συναρμολόγησης στο Μίσιγκαν τη Δευτέρα, ανοίγοντας τον δρόμο για την επανεκκίνηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι εργάτες άρχισαν να επιστρέφουν στις γραμμές συναρμολόγησης στο Μίσιγκαν τη Δευτέρα, ανοίγοντας τον δρόμο για την επανεκκίνηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την ίδια ώρα ωστόσο, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας, αλλά τα μέτρα του lockdown να χαλαρώνουν, εκφράζονται φόβοι για ένα δεύτερο κύμα κοροναϊού.

Αρση των μέτρων του lockdown

Με εκατομμύρια Αμερικανούς να μένουν άνεργοι, όλο και περισσότερες πολιτείες αποφασίζουν να τερματίσουν τους σκληρούς περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Βάζει μπροστά η αυτοκινητοβιομηχανία

Σε αυτό το κλίμα, σημαντικοί εκπρόσωποι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν αποφάσισαν να ανοίξουν τα εργοστάσιά τους για να προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση της παραγωγής αυτοκινήτων στις 18 Μαΐου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, άλλωστε, αντιπροσωπεύει το 6% του αμερικανικού ΑΕΠ και απασχολεί περισσότερους από 835.000 Αμερικανούς.

Στη δίνη του κοροναϊού οι ΗΠΑ

Συνολικά, περισσότεροι από 80.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από την πανδημία. Στα 1,34 εκατομμύρια εκτιμώνται τα κρούσματα, σύμφωνα με το Reuters.

Το Μίσιγκαν έχει καταγράψει περισσότερους από 4.500 θανάτους που σχετίζονται με το COVID-19, κάτι που το κατατάσσει στην τέταρτη θέση μεταξύ των 50 πολιτειών των ΗΠΑ.

Από τα μέσα Απριλίου καταγράφονται κατά μέσο όρο 2.000 θάνατοι ημερησίως, παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι υψηλότερος από εκείνον που προκαλεί η εποχιακή γρίπη εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Οι νεκροί είναι επίσης περισσότεροι απ’ όσους καταγράφηκαν κατά τα πρώτα 11 χρόνια της επιδημίας του AIDS, από το 1981 μέχρι το 1992.

Φόβοι για νέο κύμα

Τα κρούσματα σε όλες τις ΗΠΑ ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο και αυξάνονται σε Πολιτείες όπως το Μισισίπι, η Μινεσότα και η Νεμπράσκα, γεγονός που υπογραμμίζει τον κίνδυνο ενός νέου κύματος της ασθένειας.

Αντιθέτως, τα κρούσματα μειώνονται στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσι, τις Πολιτείες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας και μετρούν σχεδόν τους μισούς νεκρούς στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Οι δύο αυτές Πολιτείες έχουν επιβάλει κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα καραντίνας σε όλη τη χώρα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024