Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κανένας αποκλεισμός από την κεντρική διαχείριση, αλλά καθαρό πρωτάθλημα, με καθαρούς όρους και πλάνο

«Κανένας αποκλεισμός από την κεντρική διαχείριση, αλλά καθαρό πρωτάθλημα, με καθαρούς όρους και πλάνο

Ξεκάθαρη η θέση του Ολυμπιακού για την κεντρική διαχείριση. Ο «Ρίζος»... Γκαγκάτσης και το καλεντάρι της επανέναρξης.

Η νέα τηλεδιάσκεψη της Super League μπορεί να έγινε με αφορμή το «όχι» του ΠΣΑΠ στη συζήτηση για τις μειώσεις στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, αλλά όπως αναμενόταν, έγινε κουβέντα και επί άλλων θεμάτων.

Με εκείνο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να είναι το βασικότερο όλων. Ένα θέμα, ωστόσο, για το οποίο η Super League εμφανίστηκε τελείως απροετοίμαστη και χωρίς κανένα πλάνο.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στο προηγούμενο Δ.Σ., είχε συμφωνηθεί η Λίγκα να εμφανίσει ένα πλάνο, με συγκεκριμένες αρχές και προτάσεις, ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους παρόχους. Κάτι που δεν συνέβη.

Αντ’ αυτού, στη διάρκεια του Δ.Σ., ο Γιάννης Αλαφούζος, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό, άφησε να εννοηθεί ότι ο Ολυμπιακός έθεσε θέμα αποκλεισμού ομάδων από την κεντρική διαχείριση. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι ακριβές. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός συμφώνησε, αλλά ζήτησε να ξεκαθαριστεί το διοικητικό τοπίο συγκεκριμένων ομάδων.

Μάλιστα, επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος των Πειραιωτών, Τάκης Αγραφιώτης: «Εμείς ποτέ δεν έχουμε θέσει θέμα αποκλεισμού ομάδων από την κεντρική διαχείριση. Εμείς θέλουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα, με καθαρούς όρους.

Υπάρχει επιβεβαιωμένη περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας. Και όπως είχε πει ο κ. Μαρινάκης, όλοι οι σύλλογοι πρέπει να είναι καθαροί. Επίσης, Είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι θα φέρει ένα πλαίσιο το working group με αρχές για την κεντρική διαχείριση, για να προχωρήσουν οι συζητήσεις με τη NOVA ή με άλλον πάροχο».

Είναι σαφές ότι οι ομάδες δεν μπορούν να δώσουν «λευκή εξουσιοδότηση» σε κανέναν και αυτό αφορά και στη Λίγκα. Μάλιστα, αυτό το κατανόησε και ο πρόεδρος της Super League, ο οποίος μετά την παρέμβαση του Αγραφιώτη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα προσπαθήσουμε ως τη Δευτέρα, να φέρουμε ένα πλάνο με αρχές για να το συζητήσουν οι ομάδες».

Παρέμβαση για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης έκανα και ο ΠΑΟΚ, μέσω το Μάκη Γκαγκάτση. «Είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, να πάει ο πρόεδρος να κάνει επαφές με ενδιαφερόμενους, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Η αντίδραση του Τάκη Αγραφιώτη στα όσα είπε ο Γκαγκάτσης, ήταν άμεση: «Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Εσείς φύγατε πρώτοι από την κεντρική διαχείριση».

Υπενθυμίζουμε, ότι το 2015 η Super League υπέγραψε επέκταση της κεντρικής διαχείρισης για τη διετία 2017-2019. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός (αρχικά) δεν συμμετείχαν.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός εισήλθε στη συμφωνία, αλλά ο ΠΑΟΚ έμεινε έξω και υπέγραψε διμερώς με τη NOVA. Το καλοκαίρι του 2018 οι μικρές ομάδες δεν δέχθηκαν τη πρόταση της NOVA για μείωση του τιμήματος, η συνδρομητική τηλεόραση έκανε χρήση του δικαιώματός της να καταγγείλει την κεντρική διαχείριση και κάπως έτσι η συμφωνία «έσπασε».

Από εκεί και πέρα, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην ανάγκη επανέναρξης του πρωταθλήματος.

«Ολοι μαζί να προχωρήσουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Και όλοι μαζί να ξεκινήσουμε για τη νέα σεζόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αγραφιώτης και ζήτησε από τον Λυσάνδρου: «Τη Δευτέρα να φέρει η Λίγκα ένα καλεντάρι και πάνω σε αυτό το πλάνο να προχωρήσουν για να καταλήξουμε πώς θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η σεζόν».

Μάλιστα, με την άποψή του συστρατεύτηκε μέχρι και ο Παναθηναϊκός, με τον Γιάννη Αλαφούζο να αλλάζει τη θέση του, με το πρόσχημα ότι επέστρεψαν οι παίκτες…

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα τεστ του κοροναϊού, η θέση του Ολυμπιακού, ήταν πως «το τεστ του κοροναϊού πρέπει να είναι αξιόπιστο και από ενιαίο εργαστήριο». Κάτι που επίσης βρήκε θετικές τις ΠΑΕ, οι οποίες, ωστόσο, έθεσαν θέμα κόστους.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024