Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Διακοπές στην όμορφη χώρα μας συστήνει στους συμπατριώτες του ο Κόντε

Ιταλία : Διακοπές στην όμορφη χώρα μας συστήνει στους συμπατριώτες του ο Κόντε

«Το καλοκαίρι αυτό δεν θα μείνουμε στο μπαλκόνι μας και η ομορφιά της Ιταλίας δεν θα μπει σε καραντίνα» επισημαίνει σε μήνυμά του ο ιταλός πρωθυπουργός.

Στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με την κρίση του κοροναϊού, αναφέρεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Διακοπές στην Ιταλία

«Το καλοκαίρι αυτό δεν θα μείνουμε στο μπαλκόνι μας και η ομορφιά της Ιταλίας δεν θα μπει σε καραντίνα. Θα μπορούμε να πάμε στη θάλασσα, στο βουνό, να χαρούμε τις πόλεις μας», δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός. Παράλληλα εύχεται οι Ιταλοί να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, «έστω και αν αυτό θα γίνει με διαφορετικό τρόπο, με προσοχή και κανόνες».

Ο Κόντε τονίζει ότι «περιμένει την εξέλιξη του συνολικού επιδημιολογικού πλαισίου, για να καθοριστούν, στη συνέχεια, ο προγραμματισμός και ακριβείς ημερομηνίες της τουριστικής περιόδου». Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχεται, βέβαια, ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, με μεγάλη μείωση του ΑΕΠ της χώρας και επώδυνες οικονομικές συνέπειες».

Για τα κονδύλια του ESM

Σε σχέση με τη δυνατότητα χρήσης των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας από την Ιταλία, υπογραμμίζει και πάλι ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Κοινοβούλιο της χώρας. Προσθέτει, δε, ότι «η Ιταλία είναι σε διαρκή επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να υιοθετηθεί ένα Ταμείο Στήριξης μεγάλης ισχύος» ενώ θεωρεί αναγκαία τη χορήγηση ενός «δανείου- γέφυρα».

Ντράγκι για πρωθυπουργός;

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει έντονες φήμες που θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να αναλαμβάνει -μέσα στο καλοκαίρι- πρωθυπουργός μιας νέας ιταλικής κυβέρνησης «ευρείας αποδοχής», ο Τζουζέπε Κόντε απαντά στην Corriere della Sera: «Όποιος εκτιμά πραγματικά τον Μάριο Ντράγκι, καλά θα κάνει να μην «σπαταλά» το όνομά του, χρησιμοποιώντας το στις εξελίξεις του καθημερινού ιταλικού πολιτικού σκηνικού».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024